Windows 10. Functie GROZAVA Anuntata in Google Chrome

WINDOWS 10. O functie grozava a fost anuntata pentru utilizatorii Google Chrome din lumea intreaga, iata ce surprize a fost pregatita pentru toata lumea.

Windows 10 web progresiv

Windows 10. Pentru sistemul de operare al companiei Microsoft urmeaza sa fie oferita o schimbare majora de catre cei de la Google pentru utilizatorii care folosesc popularul browserul Google Chrome pentru navigare pe internet. Mai exact, Google Chrome urmeaza sa aiba integrate in Windows 10 aplicatii web progresive in taskbar si in notificari, astfel ca utilizatorii vor vedea mai rapid daca aplicatia respectiva are ceva nou pentru ei, si o vor putea deschide mai repede.

Windows 10. Functia implementata pentru Google Chrome este parte a unui sistem numit Badging API, acesta permitandu-le oricaror aplicatii web progresive instalate in Chrome sa fie afisate in taskbar, ca orice alte aplicatii din sistemul de operare. Iconitele aplicatiilor vor afisa notificari in Windows 10 chiar daca Google Chrome a fost inchis de catre utilizator, insa numarul de actiuni pentru care pot fi afisate notificari prin acest sistem este unul destul de limitat.

Windows 10 va avea suport extins pentru aplicatiile web progresive in Google Chrome

Windows 10 aplicatii web progresive

Windows 10. Cei de la Google spun ca pentru Google Chrome pot fi afisate notificari de acest gen inclusiv pentru website-uri de productivitate, website-uri cu jocuri, sau website-uri care au aplicatii pentru chat, dar nu doar atat. In momentul de fata Google Chrome 73 are aceasta functionalitate implementata pentru utilizatorii care folosesc sistemul de operare Windows 10, iar din cate se pare, ea este pregatita pentru a fi oferita inclusiv pentru macOS in viitor.

Windows 10. Pentru a face lucrurile si mai interesante pentru utilizatorii Google Chrome, compania Google intentioneaza sa simplifice inclusiv posibilitatea de a instala aplicatii web progresive in bara de adresa, sau in bara de cautare. Toate aceste schimbari pe care Google Chrome le are pregatite pentru Windows 10 fac parte dintr-un proiect al companiei Google de a implementa pentru utilizatori mai multe dintre functiile pe care le ofera in mod nativ sistemul de operare, dar care nu fusesera inca implementate.