Huawei. CEDEAZA in fata SUA, ce e Dispusa sa Faca

HUAWEI. Compania chinezeasca a ajuns in situatia in care e dispusa sa faca orice pentru a nu avea produsele interzise la cererea SUA de catre diverse tari.

Huawei disperare

Huawei. Compania chinezeasca pare sa fi ajuns in punctul in care a realizat ca nu prea are cum sa obtina vrenu castig in razboiul pe care americanii l-au pornit impotriva ei, asa ca este pregatita sa faca unele compromisuri. Un reprezentant al subsidiarei americane a Huawei a declarat pentru presa ca exista interes din partea companiei din care face parte pentru a lua orice masuri necesare pentru a nu exclusa din construirea retelelor 5G.

Huawei. Vorbim aici doar despre retelele 5G din Europa Centrala si de Est, acolo unde SUA inca nu a reusit sa-si convinga partenerii sa interzica produsele chinezilor, si mai exista sanse pentru a forta o utilizare a lor pentru 5G. Huawei spune ca e dispusa sa ia orice masuri de siguranta ar fi necesare, in produsele sale, astfel incat ele sa fie folosite pentru retelele 5G din aceasta zona geografica a Europei.

Huawei e dispusa sa faca orice pentru a nu fi interzisa in Europa

Huawei. Mesajul vine chiar in ziua in care vicepresedintele SUA, Mike Pence, si secretarul de stat american, Mike Pompeo, viziteaza Polonia, acolo unde se fac presiuni mari pentru a interzice produsele chinezilor. Presiuni au fost deja puse si pe alte state vecine, inclusiv Ungaria, iar Romania urmeaza sa fie supusa unor cereri similare din partea SUA, cei de la Huawei incercand sa salveze ce se mai poate din business-ul pe care l-au creat pentru 5G, si din care sperau sa genereze venituri foarte mari.

Chinese tech giant Huawei is ready to face any extra security measures required to remain in the race to develop next-generation 5G networks in central and eastern Europe. The U.S. government is very persistent, very determined and very forceful in communicating the messages about Huawei. Huawei was ready to work with governments on any additional measures, such as testing the source codes for products, which could be applied to all suppliers.

Huawei. China a reactionat dur dupa recentele afirmatii facute de catre Mike Pompeo, iar compania chinezeasca incearca sa-si salveze inclusiv afacerile din Germania, acolo unde se pregatesc reguli noi impotriva producatorilor straini de echipamente de telecomunicatii. Practic, Huawei este incoltita in Europa de catre marile puteri, si din cate se pare, nu prea mai are ce sa mai faca pentru a-si mentine produsele in atentia operatorilor telecom.

Huawei. In Romania guvernul ar putea fi “convins” deasemenea de catre americani sa se gandeasca mai bine cand vine vorba despre permite folosirea echipamentelor chinezilor pentru retelele 5G.