Huawei MATE X, Primele Imagini, Cat costa, cand il LANSEAZA Huawei

Huawei MATE X, este prezentat oficial, si avem primele imagini cu telefonul pliabil, plus informatii despre cat costa, si cand se lanseaza, inclusiv in Romania.

Huawei MATE X primele imagini cat costa cand se lansare

Huawei MATE X, este prezentat chiar in aceste momente live din Barcelona, compania Huawei organizand o conferinta special pentru a detalia noutatile primului sau telefon pliabil, care are si 5G integrat. Inainte ca Huawei MATE X sa fie dezvaluit in mod oficial, pe internet au aparut si primele imagini cu noul smartphone, si el arata extrem de interesant, chiar superior Samsung GALAXY FOLD din anumite puncte de vedere, ceea ce il pune in avantaj.

Huawei MATE X, are deasemenea specificatii foarte impresionante pentru un smartphone pliabil, chiar surprinzator de bune in comparatie cu cele ale Samsung GALAXY FOLD, iar asta e o surpriza foarte mare. Huawei MATE X este un telefon grozav, dar prezentarea penibila facuta de catre Richard Yu, care se chinuie sa stalceasca in engleza cateva cuvinte despre produse, arata cat de putin accent e pus in continuare pe experienta clientilor.

Ecranul Huawei MATE X uimeste, impreuna cu un design neasteptat de bun

Conform primelor specificatii aparute pentru Huawei MATE X, telefonul urmeaza sa aiba un ecran cu diagonala de 8 inch, cu 0.7 inch mai mare decat cel al Samsung GALAXY FOLD, iar asta il face mai usor de folosit. Avand in vedere ca are diagonala mai mare, Huawei MATE X este mai usor de tinut in mana cand e plicat, iar cand este deschis, are o suprafata mai mare pe care afiseaza imaginile, ceea ce il face mai atractiv pentru clienti.

Huawei MATE X ecran rezolutie

Cand este pliat, Huawei MATE X va avea doua parti asimetrice, una cu un ecran care are diagonala de 6.6 inch, si o a doua care are ecran cu diagonala de 6.2 inch, primele imagini confirmand ca ecranul mai mare va fi folosit pentru utilizare obisnuita. O diferenta foarte mare fata de telefonul pliabil al Samsung sta in faptul ca Huawei MATE X se pliaza spre exterior, permitand folosirea uneia dintre parti pentru utilizare obisnuita, ca orice alt smartphone.

Huawei MATE X, are deasemenea un alte foarte mare avantaj in faptul ca nu are vreun decupaj in panoul frontal, ci are un design mult mai curat, facandu-l mult mai atractiv decat telefonul coreenilor. Mai mult decat atat, inclusiv partea din spate a Huawei MATE X poate fi folosita la nevoie de catre utilizatori, inclusiv pentru a face selfie-uri, ceea ce ofera inclusiv cei de la Oppo cu modelele mai recente de telefoane, chiar daca nu sunt pliabile.

https://www.youtube.com/watch?v=ivev_7A-BFg

Huawei MATE X, are ceea ce se numeste FullView Display, acesta fiind bazat pe tehnologia OLED, si oferind rezolutia de 2480 x 2200 pixeli pentru utilizarea cand este deschis, cu rata de aspect 8:7.1. Cand este pliat, are rezolutie de 2480 x 1148 pentru ecranul de 6.6 inch, cu rata de aspect ceva mai mica, insa diagonala totala este mai mare inclusiv decat cea a iPhone XS Max, sau a Samsung GALAXY FOLD, cand este pliat, Huawei MATE X fiind cu mult superior.

Huawei MATE X vine cu specificatii de top

Specificatiile Huawei MATE X, dezvaluite chiar in ziua prezentarii sunt urmatoarele :

  • Ecran: pliabil, AMOLED, cu diagonala de 8 inch, care se imparte in doua bucati, care au diagonale de 6.6 inch si 6.2 inch;
  • Procesor: Kirin 980 octa-core;
  • Camera principala: quad, cu un senzor de imagine standard, unul monocrom, unul telephoto pana la 10X, si unul wide-angle;
  • Camera selfie: duala;
  • Baterie: de 4500 mAh;
  • Conectivitate: 5G, Wi-Fi, Bluetooth.

Huawei MATE X, vine cu specificatii care intrec, din aproape toate punctele de vedere, Samsung GALAXY FOLD, coreenii avand in mod clar probleme serioase, mai ales daca vom vedea de la chinezi un pret mai mic. Huawei MATE X are ecran mai mare decat Samsung GALAXY FOLD, la fel de multe camere, dar mai bune, baterie mai mare, plus conectivitate 5G, fara sa mai luam in calcul design-ul, care este in mod clar superior.

Huawei MATE X grosime

Huawei MATE X, nu vine cu un cititor de amprente integrat in ecran, ci cu unul integrat in butonul Power, care este montat in partea laterala a ecranului, asa cum am vazut si la alte modele de telefoane. Huawei MATE X are deasemenea o balama speciala intr-un mcanism mecanism numit Falcon Wing, si telefonul pare sa fie mai subtire decat Samsung GALAXY FOLD, fara a avea vreun spatiu liber intre cele doua margini ale ecranului, atunci cand e pliat.

Huawei MATE X grosime samsung galaxy fold

Huawei MATE X, are grosimea de doar 5.4mm cand deschis, fiind chiar mai subtire decat o tableta ipad Pro, iar cand e pliat are grosimea de doar 11mm, fata de Samsung GALAXY FOLD, care are o grosime de 17mm. Ceea ce a realizat Huawei cu acest Huawei MATE X este absolut remarcabil, el reusind sa depaseasca fara drept de apel tot ceea ce a creat compania Samsung pentru primul sau telefon pliabil.

Huawei MATE X are deasemenea conectivitate 5G integrata, cu viteze teoretice de pana la 4.6 Gbps, multumita noului modem Balong 5000, pe care compania chinezeasca l-a integrat in telefon.

Huawei MATE X incarcare rapida 55W

Ca o premiera in industria smartphone, Huawei MATE X are implementat un sistem de incarcare rapida la 55W, un salt urias de la 40W, oferit exclusiv de catre Huawei MATE 20 Pro, chinezii fiind imposibil de ajuns de competitori. Huawei MATE X poate avea 85% din baterie in doar 30 de minute, chinezii facand comparatia cu iPhone XS, fata de care spun ca incarcarea e cu 600% mai rapida, mintind, desigur, pentru ca iPhone XS se incarca pana la jumatate in 30 de minute.

Camera quad din Huawei P30 PRO vine in MATE X

Huawei MATE X, are o noua camera quad cu lentile Leica, ea fiind folosita si pentru selfie-uri, ecranul secundar aratandu-le oamenilor ce imagine inregistreaza utilizatorul folosind camera din telefon. Detalii despre noua camera a Huawei MATE X n-au fost dezvaluite de catre compania chinezeasca inca, cel mai probabil pentru ca este identica cu cea din Huawei P30 Pro, care va fi prezentat abia pe 26 martie.

Cat costa Huawei MATE X ?

pret huawei mate X

Pretul Huawei MATE X va fi de 2299 euro in versiune cu 8 GB RAM si 512 GB spatiu de stocare, adica va fi cu 300 de euro mai scump decat Samsung GALAXY FOLD, avand mai putin RAM, insa chiar si asa, va permita cu siguranta cumparat.

Cand se lanseaza Huawei MATE X ?

Lansarea Huawei MATE X este anuntata pentru vara acestui an, poate chiar iunie, deci dupa Samsung GALAXY FOLD, insa asta nici nu conteaza, pentru ca tot ceea ce s-a prezentat astazi face uitat telefonul coreenilor.