Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone, LOVITURA MARE Data de Senat

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone, au parte de o lovitura foarte puternica data astazi de catre Senatul Romaniei, iata de decizie impotriva lor a fost luata.

Digi Mobil senat

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone, au fost astazi tinta unei lovituri foarte importante date de catre Senatul Romaniei, insa probabil unii dintre cei de acolo se asteptau ca acest lucru sa se intample, din pacate. Este, desigur, vorba despre OUG 114/2018, care va fi adoptata tacit de catre Senatul Romaniei, deoarece astazi Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a cerut amanarea dezbatorilor din comisia de de specialitate, deci Digi Mobil, si restul operatorilor, au parte de o veste foarte proasta.

Digi Mobil, OUG 114/2018 are termen de adoptare tacita in Senat data de 1 martie, deci daca nu va fi discutata si votata pana vineri de catre senatori, va fi adoptata tacit, si va ajunge la Camera Deputatilor, care este si camera decizionala. Digi Mobil, si restul companiilor telecom, au facut in ultimele saptamani eforturi pentru a impune modificari pentru OUG 114/2018, iar Eugen Teodorovici a cerut amanarea dezbaterii ei pentru ca se discuta eventuale posibile modificari.

Digi Mobil, Telekom, Orange, Vodafone, sunt ignorate de catre Senat

Digi Mobil, si restul operatorilor telecom, au totusi o prima lovitura foarte dura, pentru ca adoptarea tacita in Senat se va intampla oricum pe 1 martie, deci toata lupta se va muta in Camera Deputatilor, unde sansele de reusita sunt la fel de mici. Eugen Teodorovici a afirmat ca ca exista inclusiv discutii cu reprezentanti ai operatorilor de telecomunicatii pentru a face schimbari pentru OUG 114/2018, ele fiind cerute de catre Digi Mobil, si restul companiilor, inca de la finalul anului trecut.

Digi Mobil, impreuna cu restul mediului de telecomunicatii din Romania, vor avea o lupta foarte grea de dus pentru a isi impune modificarile dorite, in conditiile in care Guvernul Romaniei nu prea pare dispus sa coopereze cu ei. Se zvoneste ca prim-ministrul Viorica Dancila ar urma sa anunte saptamana viitoare modificari pentru OUG 114/2018, in baza doleantelor Digi Mobil, si a restului companiilor romanesti/straine afectate, insa desigur ca nimeni nu stie clar ce urmeaza sa se intample.

Digi Mobil, si restul companiilor de telecomunicatii din Romania, se lupta de ceva timp sa convinga guvernul sa faca modificarile pe care ei le vor, insa ramane de vazut daca OUG 114/2018 va fi modificata, sau va fi adoptata tacit si de catre Camera Deputatilor.