Apple Watch a fost LIDER ABSOLUT pe Piata Smartwatch in 2018

Apple Watch a dominat vanzarile de smartwatch-uri in anul 2018, compania americana reusind sa ramana peste concurenta in ciuda dificultatilor de pe piata.

Apple Watch vanzari 2018

Apple Watch este, fara discutie, cel mai popular smartwatch in momentul de fata, iar asta pentru ca in 2018 a avut parte de vanzar uimitor de bune, in conditiile in care iPhone n-a dus-o prea bine. In T4 2018 Apple a vandut 9.2 milioane de Apple Watch-uri in intreaga lume, adica jumatate din vanzarile globale, la distanta uriasa fata de Samsung, sau Fitbit.

Apple Watch a generat vanzari de aproape 4 ori mai mari decat cele ale smartwatch-urilor produse de catre compania Samsung, si de 4 ori mai mari decat ale celor generate de catre compania Fitbit. Garmin este deasemenea mentionata in top, cu vanzari de peste 8 ori mai mici decat cele ale Apple Watch, semn ca produsul celor de la Apple nu are rival in momentul de fata.

Apple Watch a dominat piata smartwatch-urilor fara drept de apel

Apple watch vanzari t4 2018

Apple Watch a inregistrat in tot anul 2018 vanzari de 22.5 milioane de unitati, adica putin peste dublu fata de vanzarile din T4 2018, semn ca in restul anului lucrurile n-au stat prea bine. Intreaga piata smartwatch a inregistrat vanzari de 45 de milioane de unitati, deci doar modelele Apple Watch au generat fix jumatate dintre vanzarile intregii industrii in 2018.

Apple Watch a crescut in vanzari cu 4.8 milioane de unitati fata de anul 2017, insa cota de piata a Apple a scazut constant in ultimii ani, in 2017 ea fiind de 60.4%. Asta se intampla pentru ca se vand mai multe smartwatch-uri la nivel global, iar desi Apple e producatorul cel mai mare, procentul sau de crestere nu tine pasul cu procentul de crestere al intregii piete.