Android. PROBLEMA CRITICA Confirmata de Google

Android. O problema critica a sistemului de operare a fost confirmata de catre compania Google, iata ce trebuie sa stie utilizatorii in momentul de fata.

Android poze

Android. Sistemul de operare dezvoltat de catre compania Google este folosit pe o varietate de terminale mobile, sau chiar alte tipuri de dispozitive electronice, insa din pacate este foarte departe de a fi perfect. Astazi vorbim despre o problema foarte grava care a fost descoperita in versiunea Android pentru televizoare, adica Android TV, compania Google recunoscand existenta ei, si blocand-o pentru a proteja utilizatorii din lumea intreaga.

Android. Problema descoperita si confirmata de catre compania Google ii permitea unui utilizator oarecare sa acceseze librariile foto private ale oricaror altor utilizatori, fara ca acestia din urma sa stie ce se intampla. Problema exista in aplicatia Google Home pentru Android, iar prin intermedul sau un utilizator a demonstrat ca a putut accesa pozele multor altor persoane, care erau stocate in Google Photos, o bresa de securitate extraordinar de grava.

Android. PROBLEMA CRITICA Confirmata de Google

Android poze problema accesare

Android poze problema

Android. Nu se stie in momentul de fata ce anume sta la baza acestei probleme majore de securitate, compania Google evitand sa ofere o explicatie, dar a reusit sa blocheze vulnerabilitatea prin Google Photos. Lista de conturi din Google Photos pentru care puteau fi accesate librariile foto nu era asociata cu modelul de televizor pe care a fost descoperita problema, astfel ca nu se stie ce anume a generat aceasta vulnerabilitate in Android, dar e bine ca Google a reusit sa o rezolve.

Android. Se pare ca nu toata lumea a putut reproduce problema exact precum o vedem in imaginea animata de mai sus, astfel ca nu se stie foarte clar cam cata lume a fost afectata, si cat de mult. In ciuda acestui lucru, cei de la Google au reusit sa rezolve problemele, si sa ofere din nou securitate pentru conturile utilizatorilor care folosesc Google Photos, asa ca macar lucrurile au fost readuse la normal de catre compania americana in timp util.

Android. Ca orice sistem de operare pentru terminale mobile, exista totdeauna probleme, insa cel mai mult conteaza cat de repede se intervine pentru ca lucrurile sa revina la normal.

1 COMENTARIU