Android. ATENTIE! PROBLEMA GRAVA pe Telefoane

Android. O problema foarte grava, care afecteaza toti utilizatorii de telefoane si tablete, a fost dezvaluita astazi, iata de ce trebuie sa fii extrem de atent.

Android aplicatii facebook

Android. O problema foarte grava a fost anuntata pentru telefoanele si tabletele care au acest sistem de operare instalat de catre producatori, si trebuie sa fii extrem de atent, pentru ca afecteaza pe toata lumea. Mai exact, vorbim despre o problema a aplicatiilor care sunt disponibile pentru sistemul de operare Android, unele dintre cele mai populare trimitand la compania Facebook informatii private despre utilizatori, chiar daca acestia nu au cont in reteaua de socializare.

Android. Problema nu este exclusiva pentru sistemul de operare al celor de la Google, ea afectand inclusiv aplicatiile disponibile pentru sistemul de operare iOS al celor de la Apple, deci multa lume este afectata fara sa stie in realitate ce se intampla. Printre aplicatiile pentru Android care trimit la Facebook date despre tine, chiar daca nu esti logat in retea prin aplicatie, sau chiar daca nu ai cont, se numara Yelp, sau Duolingo, extrem de populare la nivel global, inclusiv in Romania.

Android. ATENTIE! PROBLEMA GRAVA pe Telefoane

Android. Informatiile trimise catre Facebook pot fi folosite pentru a identifica utilizatorii si a afisa reclame speciale pentru ei, identificatoarele telefoanelor ajungand deasemenea la compania americana, iar oamenii sunt urmariti prin toate aplicatiile Facebook. Practic, multumita acestor aplicatii pentru Android, care au zeci, sau sute de milioane de utilizatori, cei de la Facebook aduna si mai multe date despre oamenii, unii dintre ei care nici macar nu i-au folosit vreodata serviciile.

This is hugely problematic, not just for privacy, but also for competition. The data that apps send to Facebook typically includes information such as the fact that a specific app, such as a Muslim prayer app, was opened or closed. This sounds fairly basic, but it really isn’t. Since the data is sent with a unique identifier, a user’s Google advertising ID, it would be easy to link this data into a profile and paint a fine-grained picture of someone’s interests, identities and daily routines.

Android. In anumite situatii dezvoltatorii de aplicatii primesc inclusiv bani pentru datele pe care le colecteaza pentru compania americana, desigur ca fara ca utilizatorii obisnuiti sa primeasca ceva de pe urma exploatarii lor. Facebook este cunoscuta la nivel global pentru faptul ca a colectat si continua sa colecteze orice fel de date despre oameni, iar problema cea mai mare este ca atat Android, cat si iOS sunt afectate in aceeasi masura, fara vreo posibila protectie.

Android. Din pacate, cei de la Google nu vor face prea multe pentru a rezolva problema, asa cum nici Apple nu se prea grabeste sa faca asta, ambele avand nevoie de cate de acest gen pentru a-si vinde produsele.