Huawei. INTERZICEREA in Romania Ceruta OFICIAL

Huawei. In mod oficial a fost ceruta o ancheta pentru interzicerea produselor companiei chinezesti, impreuna cu accesul la contractele publice cu statul roman.

Huawei pnl

Huawei. La aproape 1 an de cand SUA a luat primele masuri pentru a bloca produsele chinezilor in administratia publica de pe teritoriul sau, si in armata, iata ca se discuta oficial si in Romania despre actiuni oarecum similare. Deputatul PNL Pavel Popescu a discutat cu presa straina despre o cerere oficiala facuta de catre partidul sau catre Guvernul Romaniei si Ministerul Comunicatiilor privind posibilul risc pe care il au produsele chinezilor pentru securitatea nationala a tarii noastre.

Huawei. Cei de la PNL asteapta deocamdata raspunsurile Guvernului cu privire la problema produselor chinezilor, iar apoi intentioneaza sa faca o cerere pentru anchetarea lor, si apoi se va cere interzicerea produselor pentru retelele 5G. Acum cateva saptamani ministrul Comunicatiilor spunea ca se va face o ancheta pentru a se vedea daca produsele Huawei reprezinta intr-adevar un risc pentru securitatea nationala a Romaniei, dar de atunci nu s-a mai spus nimic in legatura cu asta.

Huawei este in vizorul PNL pentru interzicerea produselor pentru 5G

Huawei. PNL-ul a luat deasemenea initiativa de a face acelasi lucru, doar bazandu-se pe toate acuzatiile aduse de catre SUA si alte guverne companiei chinezesti, iar de pe 11 februarie asteapta raspunsuri la intrebarile adresate guvernului. Institutiile statului au in general 30 de zile la dispozitie pentru a raspunde cererilor oficiale facute de catre diverse persoane, insa e posibil ca PNL-ul sa aiba mai mult de asteptat pentru a afla daca produsele Huawei sunt o problema reala, sau nu.

Avem nevoie să ne protejam interesele strategice și exista multe suspiciuni. Este extrem de urgent să blocam orice tranzacții publice, contracte, licitații cu compania chineza.

Huawei. Daca se va cere oficial interzicerea produselor chinezilor, e vorba doar despre cele de telecomunicatii care pot fi folosite pentru retelele 5G, nu si de telefoane, tablete, smartwatch-uri, sau alte produse comerciale. Decizia privind interzicerea nu va fi luata fara o analiza serioasa facuta de catre autoritatile din Romania, si ca sa fiu sincer, nu ma astept ca Huawei sa treaca vreodata prin asa ceva in tara noastra, decat daca SUA ar pute intr-adevar presiune pe Guvernul Romaniei.

Huawei. Deocamdata compania nu a facut vreo declaratie cu privire la ceea ce face PNL-ul, si nici nu cred ca vom vedea ceva de la ei pana cand Guvernul Romaniei va declara ceva in mod oficial.

5 COMENTARII