Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, ANUNT facut de Tariceanu!

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, au un anunt foarte important facut de catre Calin Popescu Tariceanu, iata ce a anuntat pentru tori clientii din Romania.

Digi Mobil tariceanu

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, au anunt foarte important facut astazi de catre presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, in urma unei discutii avute cu unul dintre operatorii de telecomunicatii. Calin Popescu Tariceanu a avut o discutie cu un operator de telecomunicatii privind viitoarele retele de telefonie mobila 5G, si a aflat doleantele Digi Mobil, si a celorlalte companii, cu privire la problema foarte mare pe care o are industria telecom.

Digi Mobil. Presedintele Senatului Romaniei a aflat despre plangerile operatorilor privind pretul foarte mare stabilit prin OUG 114/2018 pentru licentele 5G care urmeaza sa fie cumparate de catre operatorii de telefonie mobila. Digi Mobil, si restul, s-au plans deja in repetate randuri in legatura cu acest lucru, insa pana acum nu s-a facut absolut nimic pentru a remedia problemele, prim-ministrul Viorica Dancila anuntand ca o alta ordonanta de urgenta va fi data pentru a readuce lucrurile la normal.

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, ANUNT facut de Calin Popescu Tariceanu!

Digi Mobil. Acum Tariceanu spune ca va primi de la reprezentantii operatorilor un document in care sunt listate toate doleantele lor, acesta urmand a ajunge inclusiv la Guvernul Romaniei, care trebuie sa dea noua OUG. De aceste modificari depinde licentierea tehnologiilor 5G de catre Digi Mobil, impreuna cu restul companiilor din sectorul telecom, iar asta pentru ca daca preturile vor fi prea mari, unii ar putea refuza sa participe, Telekom anuntand intentia de a boicota licitatia.

În perspectivă, urmează să trecem la tehnologia 5G, care este tehnologia de ultimă generație. În momentul acesta România beneficiază de o infrastructură bine pusă la punct în acest domeniu, cu tehnologie 4G. Tehnnologiile evoluează, se schimbă. Anul acesta ar urma să aibă loc licitațiile pentru obținerea de frecvențe pentru tehnologia 5G. Există clar intenția operatorilor de telefonie – și vom primi probabil și noi și Guvernul un document din partea asociației operatorilor de telefonie care să rezume problemele pe care ei consideră că le au și vor face referire la ceea ce urmează să se întâmple – concursul pentru acordarea de licențe 5G.

Digi Mobil. Din cate se pare, lupta operatorilor se apropie de un final fericit, insa totul ar putea fi doar un miraj, pentru ca intreaga problema a aparut “din senin” pentru ei, si corectarea ar putea fi mai dificila decat pare. Promisiuni au tot venit de la ministri, de la prim-ministru, insa pana acum nu s-a facut nimic in legatura cu ceea ce vor Digi Mobil, si restul companiilor, asa ca ramane de vazut in ce masura vor fi respectate cererile lor pe viitor.

Digi Mobil. Lansarea retelelor 5G in Romania ar putea fi afectata de catre schimbarile impuse in 2018 de catre Guvernul Romaniei, insa deocamdata nu se stie clar in ce masura.