Android este TOT MAI PERICULOS pentru Telefoane

Android. Sistemul de operare al celor de la Google este tot mai periculos pentru telefoane, iata la ce sunt expusi utilizatorii care il folosesc zilnic.

android periculos

Android. Sistemul de operare al celor de la Google este un pericol tot mai mare pentru telefoanele pe care este instalat, sau cel putin asta spune un raport al celor de la Kaspersky privind evolutia malware-ului pentru mobil in 2018. Conform companiei dezvoltatoare de solutii antivirus, si nu numai, in 2018 s-au inregistrat 116.5 milioane de atacuri cu malware, fata de 66.4 milioane in 2017, iar pe Android au avut loc majoritatea dintre ele.

Android. Kaspersky nu face direct legatura cu acest sistem de operare, insa din moment ce pe iOS nu are vreun antivirus, sau solutie anti-malware, nu prea are ce sa monitorizeze acolo, asa ca sistemul de operare al Google e vizat. Vorbim despre aproape o dublare a atacurilor de tip malware pentru telefoane mobile, iar cum pe Android au loc peste 90% dintre ele, este destul de clar de ce trebuie sa se fereasca oamenii care vor sa-si cumpere un telefon mobil.

Android este TOT MAI PERICULOS pentru Telefoane

Android. Hackerii ataca cu precadere acest sistem de operare pentru ca este mult mai usor de exploatat fata de iOS, unde aplicatiile nu pot infecta alte aplicatii din cauza modului in care e gandit sistemul de operare. Kaspersky spune ca in 2018 au avut loc cele mai virulente atacuri de tip malware de pana in prezent, numarul de utilizatori afectati crescand cu peste 10%, iar majoritatea covarsitoare a lor folosesc sistemul de operare Android pe propriile telefoane mobile.

In 2018, mobile device users faced what could have been the fiercest cybercriminal onslaught ever seen. Over the course of the year, we observed both new mobile device infection techniques, such as DNS hijacking, along with an increased focus on enhanced distribution schemes, like SMS spam. Kaspersky Lab researchers have seen the number of attacks using malicious mobile software nearly double in just one year, with 116.5 million attacks observed in 2018, compared to 66.4 million in 2017.

Android. 2019 ne-a aratat ca hackerii isi accelereaza atacurile impotriva sistemului de operare Android pentru ca exista loc de a face si mai multi bani de pe urma utilizatorilor de telefoane care nu se pot proteja. Din pacate, Asa vor Functiona cu iPhone Noii Ochelari Inteligenti Pregatiti de catre Apple pentru Lansare! ramane in continuare o foarte mare vulnerabilitate pentru oameni, iar asta in conditiile in care unele telefoane vin cu solutii antivirus preinstalate la achizitie.

Android. Chiar daca n-ati fost afectati de catre vreo problema de acest gen pana acum, asta nu inseamna ca nu vi se poate intampla oricand ceva, si ca nu ar trebui sa va protejati.