Huawei. STS Dezvaluie cat de MARE e PERICOLUL in Romania

Huawei. STS a facut primele dezvaluiri pentru presa cu privire la pericolul pe care l-ar reprezenta pentru Romania produsele vandute de catre chinezi.

1

Huawei sts

Huawei. Compania chinezeasca este vizata in Romania de o ancheta facuta de catre guvern, anuntata acum cateva saptamani de catre Ministerul Comunicatiilor, dar e posibil sa mai fie vizata de inca una ceruta de catre PNL. Pana atunci, cei de la STS, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, au facut primele declaratii cu privire pa pericolul pe care l-ar reprezenta, sau nu, produsele chinezilor in Romania.

eMAG Black Friday 2018eMAG BLACK FRIDAY 2019, incepe in aceasta pagina pe 15 noiembrie.
fashion days black friday 2019 logoFashion Days BLACK FRIDAY 2019 incepe aceasta pagina in cateva ore.
Telekom logo Black Friday 2019Reduceri la telefoane in aceasta pagina si dupa 15 noiembrie.
Black Friday 2019 evoMAG.roZeci de mii de produse cu reduceri in aceasta pagina si in weekend.
logo pcgaragePC Garage BLACK FRIDAY 2019, mai este activ aceasta pagina in ultima zi.

Huawei. Conform celor de la STS, in momentul de fata echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor nu ar fi folosite in vreuna dintre retele de telecomunicatii de importanta critica pentru Romania, ceea ce este o veste foarte buna. Echipamentele Huawei sunt folosite de catre operatorii de telecomunicatii din Romania in retelele lor, insa STS spune ca niciuna dintre cele de importanta critica nu are echipamente de la ei.

Huawei. STS Dezvaluie cat de MARE e PERICOLUL in Romania

Huawei. Desi in 2013 guvernul Romaniei ar fi semnat un memorandum prin care chinezii ar fi primit dreptul de a livra echipamente pentru sistemele de monitorizare a traficului, sau sistemele informatice ale guvernului. STS a spus ca nu a fost consultata cu privire la aceasta decizie ce vizeaza Huawei, si nici nu a sustinut initiativa guvernului de atunci, dar chiar si asa, se pare ca n-a fost dus la bun sfarsit mai nimic din ceea ce s-a propus.

We note that the STS was not consulted, did not endorse that document and has no involvement in its implementation. STS is continuously assessing the risks related to the specific aspects of its field of activity. It has adequate security and resilience measures throughout the lifespan of its managed infrastructures – that significantly reduce risks of cyber threats.

Huawei. STS spune deasemenea ca monitorizeaza in mod constant toate pericolele care pot afecta infrastructura critica de telecomunicatii a Romaniei, iar in momentul de fata n-ar exista vreo problema, cel putin in ceea ce-i priveste pe chinezi. Pe de alta parte, Huawei participa la licitatia unui contract pentru serviciul 112, insa cred ca se va gasi o metoda prin care sa i se interzica accesul acolo, mai ales in contextul actual, si a presiunii puse de catre SUA.

Huawei. Deocamdata in cazul Romaniei n-au existat declaratii ale chinezilor vis-a-vis de problemele cu echipamentele lor de telcomunicatii, dar ramane de vazut ce se va intampla in viitor.