Huawei. Ramasa FARA Solutii, Reactioneaza DISPERAT

Huawei. Ramasa fara solutii, compania chinezeasca reactioneaza disperat, alegand sa lupte dupa ce reputatia sa a fost distrusa pe cam intreaga planeta.

huawei proces

Huawei. Compania chinezeasca a cam fost incoltita de catre foarte multa lume in momentul de fata, asa ca a decis sa aiba o reactie disperata pentru a incerca sa mai salveze ceea ce poate din actuala situatie. Interzisa in SUA, si foarte aproape de a a fi interzisa inclusiv in multe tari europene, compania Huawei a luat astazi o decizie care a surprins foarte multa lume, mai ales ca nu a avut vreun succes serios pana in prezent cu initiativele sale.

Huawei. Compania a decis sa actioneze SUA in judecata din cauza ordinului prezidential , si a hotararii Congresului, prin care este interzisa folosirea produselor sale in administratia publica din SUA, in armata, si la companiile care au anumite contracte cu statul. Procesul deschis de catre compania Huawei mentioneaza faptul ca ea a fost pedepsita de catre autoritati si Congresul SUA, iar aici o includem inclusiv pe compania ZTE, altele fiind deasemenea mentionate.

Huawei. Ramasa FARA Solutii, Reactioneaza DISPERAT

Huawei. Actiunea deschisa de catre chinezi mentioneaza deasemenea ca masurile luate de catre autoritatile americanie incalca o legislatie care le interzice sa ia masuri de acest gen impotriva unui grup restrans de companii. Practic, Huawei incearca sa se foloseasca de legile americane pentru a-i invinge pe americani, insa e greu de spus daca va reusi sa convinga vreo instanta ca ea nu reprezinta un risc pentru siguranta natioanala a SUA, ceva luat foarte in serios acolo, spre deosebire de Europa, sau Romania.

Huawei is suing the United States over policies banning the use of the company’s equipment by the government. It’s the latest escalation in a continuing battle over Huawei’s position in the US. The suit alleges that policies passed by Congress last year as part of a defense spending package unconstitutionally singled out Huawei for punishment. The company says that the measure breached a legal standard against making a “bill of attainder,” in which the government makes policy punitively directed at a small group.

Huawei. Separat de faptul ca ar putea incalca legislatia proprie, chinezii sustin ca americanii isi lasa proprii cetateni fara tehnologii de ltima ora pentru retelele 5G, ceea ce nu e prea adevarat, pentru ca exista multi alti producatori pe piata de telecomunicatii. Pe de alta parte, Huawei nu prea are alte solutii in ceea ce priveste ridicarea interdictiei de a isi vinde produsele in SUA, si nici nu prea are cum sa contreze ceea ce se intampla in Europa, unde echipamentele sale au sanse mari de a fi interzise.

Huawei. Inclusiv in Romania exista posibilitatea ca produsele chinezilor sa fie interzise, o ancheta fiind ceruta de catre un deputat al celor de la PNL, iar daca se va descoperi ca exista probleme pentru siguranta nationala a tarii, produsele ar putea fi interzise.