Huawei. ULUITOR, a Reusit ce Apple NU Poate cu iPhone

Huawei. Chinezii au reusit ceva uluitor ce Apple nu poate cu telefoanele iPhone, si iata cum s-au descurcat in ciuda tuturor atacurilor din ultimul an de zile.

Huawei ajutor

Huawei. In ultimul an compania chinezeasca a avut parte de o crestere spectaculoasa a vanzarilor, si putina lume a reusit sa inteleaga clar de ce s-a intampla acest lucru, sau cat de mult vor fi afectate Apple si Samsung. Ei bine, se pare ca Huawei a avut parte de ajutorul unor companii americane pentru a avea succes, si nu ma refer aici al cele pe care le-a copiat, insa nici japonezii n-au fost ignorati de catre chinezi.

Huawei. Compania chinezeasca a reusit sa isi eficientizeze atat de mult procesul de productie al telefoanelor incat poate face asamblarea, folosind roboti, cu jumatate din numarul de angajati necesar pentru a asambla un iPhone. Da, ati citit bine, Huawei isi asambleaza telefoanele cu jumatate din numarul necesar de persoane pentru a asambla un iPhone, ceea ce reduce substantial costul de productie, insa ramane de vazut cam cat de mult este afectata si calitatea produsului in sine.

Huawei. ULUITOR, a Reusit ce Apple NU Poate cu iPhone

Huawei. Cei de la Toyota i-au ajutat pe chinezi sa-si eficientizeze procesul de productie folosind roboti, iar IBM, Boston Consulting Group si Accenture i-au ajutat sa faca mai multi bani din produsele pe care le au, sau pe care le lanseaza. Practic, Huawei isi tine preturile produselor la un nivel redus fata de iPhone pentru ca le produce mult mai eficient si mai ieftin, insa in contrast cu dorintele lui Trump, are ajutor si de la companiile americane.

“There would be no growth without U.S. companies,” a Huawei official told Nikkei, which obtained a register of its consulting partners last fall. The list includes such staples of American business as IBM, Boston Consulting Group and Accenture. The company has spared no effort reducing costs, including the use of Japanese robots. This has produced cost competitiveness that apparently allows Huawei to assemble its device with less than half the staff needed to build an iPhone.

Huawei. In ciuda tuturor problemelor din ultimul an, se pare ca deocamdata afacerile chinezilor n-au fost afectate chiar atat de mult, sau cel putin nu se stie deocamdata cat “sufera” divizia de echipamente de telecomunicatii. Huawei genereaza venituri substantiale anual de la aceasta divizie, si ea va fi cel mai mult afectata de scandalul privind echipamentele 5G, dar e posibil ca divizia de telefoane sa acopere pierderile, intr-o anumita masura.

Huawei. In urma scandalului international privind compania, inclusiv in Romania se discuta despre o posibila interzicere a produselor chinezilor, dar ramane de vazut daca se va intampla asta.