Huawei. Este PREGATITA sa RENUNTE la Android

Huawei. Compania chinezeasca este pregatita sa renunte la sistemul de operare Android al celor de la Google, iata cu ce il poate inlocui in telefoane.

Huawei rezerva

Huawei. Compania chinezeasca este pregatita in orice moment sa renunte la sistemul de operare Android creat de catre cei de la Google, ceea ce nu ar trebui sa fie o surpriza pentru cineva in momentul de fata. Samsung avea o alternativa pentru Android inca de acum cativa ani, numita Tizen OS, iar cei de la Huawei au un “plan B” pregatit pentru momentul in care vor decide sa renunte la sistemul de operare Android al celor de la Google.

Huawei. Planurile “de rezerva” ale chinezilor au fost dezvaluite de catre Richard Yu, CEO-ul diviziei de produse pentru consumatori, intr-un interviu acordat recent pentru presa din Germania. Huawei foloseste in momentul de fata un sistem de operare produs de catre o companie americana, si ofera servicii produse de catre companii americane, in ciuda faptului ca SUA este hotarata sa-i interzica produsele in lumea intreaga, in special pentru retelele de comunicatii 5G.

Huawei. Este PREGATITA sa RENUNTE la Android

Huawei. Pentru a renunta la Android, e nevoie totusi de cativa ani de pregatire serioasa, si de gasirea unor servicii alternative pentru cele oferite in momentul de fata de catre sistemul de operare al celor de la Google. Mai mult decat atat, este nevoie ca Huawei sa aiba si un ecosistem propriu de aplicatii pe care utilizatorii sa le poata instala, ceea ce a incercat sa faca inclusiv compania Samsung, dar desigur ca nu a reusit, si nici nu va reusi prea curand.

We have prepared our own operating system. Should it ever happen that we can no longer use these systems, we would be prepared. That’s our plan B. But of course we prefer to work with the ecosystems of Google and Microsoft.

Huawei. Ideea chinezilor de a renunta la Android este ceva ce deocamdata ramane doar un plan de rezerva care nu va fi “activat” decat daca vor fi efectiv obligati sa renunte la ceea ce ofera Google. Este extrem de putin probabil ca acest lucru sa se intample prea curand, iar asta pentru ca Huawei este la fel de dependenta de Android si Google, la fel ca Samsung, asa ca nu-mi imaginez ca vom vedea telefoane cu alt sistem de operare prea curand.

Huawei. Acestea fiind spuse, incetul, cu incetul, tot mai multi producatori de telefoane mobile isi pregatesc un plan de rezerva pentru momentul in care ar putea fi obligati sa renunte la Android.