iOS 12.2 vine cu o SCHIMBARE MAJORA de la Apple

iOS 12.2 vine cu o schimbare foarte importanta de la compania Apple, iata ce implementeaza pentru iPhone, iPad, si iPod Touch in acest moment.

iOS 12.2 audio

iOS 12.2 este in plin proces de testare de mai bine de o luna, compania Apple publicand nu mai putin de 5 versiuni beta pana in prezent, si dupa cum se prezinta lucrurile ar trebui sa mai lanseze cel putin inca una in viitor. Pana atunci, informatii descoperite in urma unei analize pentru sistemul de operare dezvaluie faptul ca Apple a imbunatatit intr-o buna masura calitatea mesajelor audio pe care utilizatorii le pot trimite de pe telefoanele lor in momentul de fata.

iOS 12.2 foloseste un nou codec Opuc la 24000 Hz, fata de vechiul AMR la 8000 Hz, astfel ca mesaeje vocale trimise folosind iDevice-urile ar trebui sa fie mult mai clare, sau cel putin aceasta este teoria. Separat de faptul ca mesajele vocale se aud mai clar, ele se aud deasemenea si mult mai tare in iOS 12.2, insa si in macOS 10.14.4, astfel ca persoanele care le redau ar trebui sa inteleaga mult mai bine ceea ce le spun interlocutorii care le trimit mesajele.

iOS 12.2 vine cu o SCHIMBARE MAJORA de la Apple

Din pacate, compania Apple ar urma sa si oblige utilizatorii sa aiba instalat iOS 12.2 in iDevice-uri atat pentru a trimite, cat si pentru a reda mesajele vocale in acest nou format CAF. Utilizatorii care au iOS 12.1.4 vor reda in continuare mesajele vocale in vechiul format AMR, deci nu vor beneficia de toate schimbarile care sunt implementate pentru iOS 12.2, dar asta ar cam trebui sa fie de asteptat, avand in vedere ca Apple forteaza in mod regulat oamenii sa faca actualizari.

iOS 12.2 va salva mesajele vocale sub forma unor fisiere care ocupa mai mult spatiu in telefoane, iar asta din cauza faptului ca noile codecuri folosite de catre cei de la Apple redau totul la calitate mai buna. O problema foarte mare n-ar trebui sa existe cu asta, pentru ca iOS 12.2 ar trebui sa stearga automat mesajele primite de catre utilizatori, deci nu trebuie sa va faceti griji ca veti avea telefoanele incarcate in mod inutil de catre aceste mesaje de calitate mai buna.