Facebook. PROBLEMA care a Pus Internetul PE BUTUCI

Facebook a avut zilele trecute o problema foarte grava care a afectat intregul internet, nu doar serverele companiei americane, iata care a fost si cauza ei.

Facebook server probleme

Facebook a fost afectata zilele trecute de cea mai mare problema de functionare din ultimii 10 ani, compania americana avand multiple servicii nefunctionale in intreaga lume, inclusiv Instagram, sau WhatsApp Messenger. A fost nevoie de aproape 12 ore pentru ca lucrurile sa revina la normal pentru utilizatorii Facebook, iar compania a oferit astazi si primele informatii cu privire la ceea ce a stat in spatele acestor probleme pe care intreaga lume le-a vazut.

Facebook sustine ca o modificare facuta pentru serverele sale a stat la baza problemei din cauza careia serviciile sale au fost complet indisponibile pentru miliardele de utilizatori din intreaga lume, care le folosesc zilnic. O configurare facuta la unul dintre serverele Facebook a generat o “cascada” de probleme pentru celelalte servere folosite de catre companie, iar asa mai nimeni nu i-a putut folosi serviciile timp de atatea ore in intreaga lume.

Facebook. PROBLEMA care a Pus Internetul PE BUTUCI

Cand Facebook nu functioneaza, o buna parte din internet nu functioneaza, iar asta s-a vazut in foarte multe parti ale sale, foarte multi utilizatori ramanand fara principalul obiect de activitate de pe telefoane, sau calculatoare. Marea surpriza a stat in greutatea cu care lucrurile au fost readuse la normal de catre companie, aceasta fiind cea mai lunga perioada de indisponibilitate din ultimii 10 ani, si ne arata ca nimic nu este perfect, dar si ca putem trai fara reteaua de socializare.

Yesterday, we made a server configuration change that triggered a cascading series of issues. As a result, many people had difficulty accessing our apps and services. We have resolved the issues, and our systems have been recovering over the last few hours. We are very sorry for the inconvenience and we appreciate everyone’s patience.

Facebook a pierdut foarte multi bani din cauza acestor probleme, a pierdut si cateva milioane de utilizatori, insa in final totul a revenit la normal, dupa cateva ore bune in care toata lumea a fost destul de confuza. Foarte multi au crezut ca Facebook a avut serverele sparte, sau ca cine stie ce altceva se intampla, insa adevarul nu-l vom afla in totalitate prea curand, desi e destul de clar faptul ca o simpla modificare la un server poate genera foarte multe probleme mari pentru companii.

5 COMENTARII

  1. Cum a pierdut câteva milioane de utilizatori? Câteva milioane au intrat pe Facebook și au văzut că nu funcționează și au zis “ah, nu merge Facebook, îmi șterg contul”…..sau câteva milioane de persoane s-au nimerit să își facă un cont și nu au putut și au hotărât, chiar au jurat că nu vor mai accesa niciodată Facebook, nu? Sau cum? Nimeni din astai câteva milioane nu au crezut o secundă că poate e de la providerul lor, au zis e clar de la Facebook, nu mai fac niciun cont în viața mea!! Bun articol!!!

  2. Articol de …
    Nu a pierdut utilizatori
    Si-au facut utlizatorii cont si altundeva !!! Signal / telegram…
    Asa e corect spus !!!