iPhone. NOI Vesti BUNE privind CHINUL Companiei Apple

iPhone pare sa fi avut parte de un inceput de an foarte bun, unii dintre analisti fiind foarte increzatori in succesul companiei Apple in anumite zone de pe glob.

iphone chin apple

iPhone are astazi parte de vesti bune in ceea ce priveste chinul companiei Apple cu vanzarile, iar asta dupa ce acum cateva zile ni se spunea ca de fapt problemele americanilor se adancesc serios. Cei de la Morgan Stanley sustin ca Apple a inceput sa vanda din ce in ce mai multe modele de telefoane iPhone in China in T1 2019, iar cota sa de piata ar fi intrat pe un trend ascendent, ceea ce este o surpriza complet neasteptata pentru telefoane.

Cei de la Morgan Stanley sustin ca baza de utilizatori care folosesc telefoane iPhone a scazut in ultimele trei luni ale anului 2018, insa a inceput sa creasca in primele doua luni ale anului 2019, cel putin in China. Dupa cum probabil stiati deja, China este o piata foarte importanta pentru cei de la Apple, iar asta pentru ca acolo se vindeau foarte multe telefoane iPhone anual, ajungand la un moment dat sa intreaca inclusiv incasarile generate de SUA, principala piata a Apple.

iPhone. NOI Vesti BUNE privind CHINUL Companiei Apple

iphone chin apple actiuni

iPhone ar fi avut parte de aceasta crestere multumita reducerilor de preturi aplicate de catre compania Apple in acest inceput de an, alti analisti spunand ca ele n-au avut vreun efect asupra vanzarilor in China. Separat de asta, inclusiv preturile de buy-back pentru vechile telefoane iPhone ar fi fost crescute pentru a incuraja upgrade-urile de la unitati mai vechi, iar asa cei de la Apple ar fi reusit sa-si creasca intr-o buna masura vanzarile in China in primele doua luni.

After losing share in 4Q18, [Chinese] iPhone installed base shows market share recovering after price cuts in early 2019. Combined with stabilizing iPhone supply chain data points, we now see an upward bias to our iPhone estimates in the March quarter.

iPhone este cel mai important produs al companiei Apple, iar pentru ca vanzarile ar fi crescut in primele doua luni din 2019, cei de la Morgan Stanley ii incurajeaza pe investitori sa cumpere actiunile de pe bursa. In momentul de fata analistii se contrazic in ceea ce priveste succesul telefoanelor iPhone ale Apple in China, iar asta genereaza confuzie pentru toata lumea, si desigur ca ea va fi intretinuta de faptul ca Apple nu mai anunta cate unitati ale iPhone vinde in fiecare trimestru fiscal.