Apple a PIERDUT un Proces in fata Qualcomm

Apple a pierdut astazi intr-un nou proces pe care-l are in derulare impotriva companiei Qualcomm, iata ce suma a obligat-o un juriu sa plateasca drept despagubiri.

apple pierdut qualcomm

La doar cateva zile dupa ce a obtinut o victorie importanta in fata Qualcomm intr-un proces ce se desfasoara in SUA, noaptea trecuta Apple a pierdut in altul. Un juriu a decis ca Apple a incalcat trei brevete de inventie ale celor de la Qualcomm cu produsele pe care le-a lansat, si trebuie sa plateasca daune in valoare de 31 de milioane de dolari catre companie.

Apple a sustinut ca Qualcomm a brevetat o tehnologie care a fost creata de catre un inginer de-al sau, insa judecatorul din cadrul procesului nu a sustinut cererile celor din Cupertino. Daca juriul le-ar fi dat castig de cauza celor de la Apple, atunci procesul ar fi fost castigat de catre cei din Cupertino, insa juriul a fost de parere ca Qualcomm a actionat legal.

Apple a PIERDUT un Proces in fata Qualcomm

Procesul acesta e nesemnificativ in comparatie cu cel in cadrul caruia Qualcomm a avut o decizie preliminara impusa impotriva sa, pentru a plati daune de 1 miliard de dolari catre Apple. Acel proces este mult mai important, deoarece Qualcomm are o suma mult mai mare de pierdut daca nu va reusi sa demonstreze faptul ca Apple a incalcat intr-adevar intelegerile avute cu ea.

The jury also struck down an argument by Apple that one of its then-employees contributed to the boot-up patent, and should have been named as an inventor. That would have meant the patent was invalid and unable to be infringed. Despite Curiel’s ruling, however, there is still a lot undecided. The decision will not be final until after next month’s trial. Furthermore, Apple’s contract factories have already withheld $1 billion in payments to Qualcomm. Thus, Qualcomm has already accounted for this in its financial statements and it will not need to cut a check to Apple.

Apple s-a declarat dezamagita, desigur, de hotararea luata de catre juriu, insa desigur ca nu este prea ingrijorata, din moment ce are in fata o alta hotarare care-i poate aduce o suma si mai importanta de bani in conturi. Hotararea finala in celalalt proces este deocamdata destul de departe, asa ca Apple va mai avea de asteptat pana a sti rezultatul final.

1 COMENTARIU