WhatsApp. Decizia NEOBISNUITA a Facebook si Google

WhatsApp. O noua si foarte importanta functie este implementata in aplicatia de mesagerie, in urma unei decizii neobisnuite a Facebook si Google in 2019.

WhatsApp imagini facebook google

WhatsApp. Zilele trecute v-am vorbit despre o noua functie care va fi implementata pentru celebra aplicatie de mesagerie, ea venind ca o adevarata surprinza pentru cei peste 1.5 miliarde de utilizatori activi in lumea intreaga in momentul de fata. Mai exact, v-am spus ca WhatsApp urmeaza sa implementeze o noua functie care va permite cautarea de imagini pe internet pentru a verifica daca ele sunt adevarate, sau false, totul in scopul de a combate fake news-ul, adica stirile false.

WhatsApp. Noua functie implementata pentru aplicatie este oferita prin intermediul binecunoscutului motor de cautare al celor de la Google, iar decizia Facebook surprinde, pentru ca in mod normal cele doua companii sunt concurente. Acum, Facebook le va oferi celor de la Google informatii pretioase cu privire la numarul de oameni care-i folosesc efectiv aplicatia si efectueaza cautari prin WhatsApp pentru pozele pe care le primesc de la diverse persoane.

WhatsApp. Decizia NEOBISNUITA a Facebook si Google

WhatsApp imagini cautare

WhatsApp. Facebook si Google au un parteneriat incheiat prin care utilizatorii pot incarca in Google Drive backup-urile din aplicatie, insa iata ca aceasta colaborare este extinsa si la o functie dedicata special in aplicatie. Desi nimeni nu stie clar ce anume a motivat aceasta decizie din spatele implementarii functiei pentru WhatsApp, e destul de clar ca Facebook nu a luat prea usor decizia, deoarece ii ofera unei companii concurente acces la informatii despre platforma sa.

WhatsApp. Desi platforma are o problema foarte veche cu stirile false, iar in unele tari risca inclusiv sa aiba serviciul interzis, m-as fi asteptat ca Facebook sa gaseasca alte solutii pentru aceasta problema, dar iata ca nu a facut-o. Va fi curios de vazut daca vom afla vreodata statistici privind numarul de oameni care vor folosi intr-adevar aceasta functie, sau daca Google va reusi sa profite de accesul neasteptat pentru a crea un platforma cu adevarat competitoare.

WhatsApp. Noua functie este inca in plin proces de dezvoltare, iar deocamdata nu se stie prea clar cam cand ar urma sa fie oferita in mod oficial.