Google. SCHIMBARE URIASA in Android in ROMANIA

Google. O schimbare foarte importanta pentru Android este facuta in Romania, iata ce anunt a facut compania americana despre sistemul sau de operare.

Google Android ROMANIA

Android. Sistemul de operare al companiei Google are parte de o schimbare extrem de importanta in Europa dupa ce Comisia Europeana a fortat compania americana sa le implementeze din cauza plangerilor facute de catre unii dintre parteneri.  Mai exact, cei de la Google le vor permite utilizatorilor de telefoane Android sa aleaga care este browserul predefinit pe care-l folosesc pe telefoane pentru a naviga pe internet, optiunea fiind disponibila si acum, doar ca trebuie cautat prin meniul de setari.

Android. Mai mult decat atat, Google este obligata de catre Comisia Europeana sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a alege si ce motor de cautare predefinit vor sa foloseasca pe telefoanele lor, si aceasta optiune existand acum in browsere. Google a fost amendata in iulie cu 5 miliarde de euro din cauza faptului ca nu ofera usor optiunea de a modifica aceste optiuni in Android, compania atacand decizia in instanta, si mai mult ca sigur nu va avea de platit o suma chiar atat de mare in final, desi e posibil sa nu scape de toata amenda.

Google. SCHIMBARE URIASA in Android in ROMANIA

Android. Google ar avea intelegeri cu producatorii de telefoane prin care i-ar obliga sa instaleze anumite aplicatii in produsele pe care le vand, acestea fiind utilizate automat de catre clienti, iar Comisia Europeana spune ca asta nu le ofera oamenilor dreptul de a alege. Ei bine Google a facut asta pentru a nu le cere bani producatorilor de telefoane Android pentru aceste aplicatii, si a anuntat ca ei ar urma sa plateasca licente pentru a le implementa, aplicatiile fiind foarte populare, deci telefoanele fara ele nu vor avea prea mare succes.

Now we’ll also do more to ensure that Android phone owners know about the wide choice of browsers and search engines available to download to their phones. This will involve asking users of existing and new Android devices in Europe which browser and search apps they would like to use.

Android. Pana sa se ajunga la plata pentru ele, Google le va afisa tuturor utilizatorilor de telefoane o alerta prin care le va cere sa spuna care este browserul predefinit pe care vor sa-l foloseasca pentru navigare pe internet, si ce motor de cautare vor folosi in el. Google a facut deja o modificare similara in Rusia, unde a adaugat in Chrome inclusiv optiunea de a folosi DuckDuckGo ca motor de cautare predefinit, iar in Android acest motor de cautare urmeaza deasemenea sa fie unul dintre cele predefinite pe care le pot alege utilizatori.

Android. Desi cei de la Google au fost amendati, optiunile de a alege motorul de cautare predefinit, dar si browserul predefinit, au existat intotdeauna in sistemul sau de operare, asa ca oamenii au avut tot timpul optiunea de a alege ce vor sa foloseasca.