Android. ATENTIE MARE! CUM ai fost MINTIT pana acum!

Android. Iata cum ai fost mintit pana acum fara sa stii ce se intampla in telefonul tau, iar asta pentru ca ti-ai pus pus increderea in cine nu trebuia.

Android antivirus

Android. Cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile, tablete, si nu numai, are o mica/mare problema cu malware-ul si diversele tipuri de software malitios care au menirea de a fura date, sau a genera bani pentru hackeri folosind reclame ascunse. Pentru Android exista deasemenea si solutii antivirus disponibile prin Google Play Store, insa ceea ce mai nimeni nu stia pana acum este ca ele nu ofera chiar atat de multa protectie precum promit.

Android. Conform unui studiu facut de catre o companie austriaca specializata pe solutii antivirus, numita AV-Comparatives, doar 1 din 10 aplicatii antivirus pentru sistemul de operare al Google au oferit protectie pentru cele 2000 de tipuri de malware testate. Mai mult decat atat, doar o treime dintre ele au reusit sa blocheze 30% dintre tipurile de malware cu care au fost atacate, deci vorbim despre o problema foarte mare, deoarece aplicatiile sunt complet inutile.

Android. ATENTIE MARE! CUM ai fost MINTIT pana acum!

Android antivirus detectare malware
Aplicatiile Android cu cel mai bun nivel de detectare a malware-ului.

Android. 23 dintre cele 250 de aplicatii antivirus testate au reusit sa blocheze toate tipurile de malware testate de catre austrieci, iar printre ele se numara aplicatiile create de catre Norton, sau Avast. Restul aplicatiilor sunt gandite doar pentru a genera venituri pentru dezvoltatori din afisarea de reclame pe telefoanele Android, iar daca mai trebuie si platit vreun ban pentru vreo aplicatie antivirus necunoscuta, atunci utilizatorul este cu atat mai mult pacalit.

The main purpose of these apps seems to be generating easy revenue for their developers, rather than actually protecting their users. The risky ‘AV apps’ block almost all other apps, regardless of whether they were installed from the official Google Play Store or not. Some of them do not even bother to add their own packages to their whitelists, causing them to report their own app.

Android. Partea si mai proasta este ca unele aplicatii antivirus s-au “detectat” singure ca fiind infectate cu malware, ceea ce face situatia cu atat mai penibila pentru dezvoltatorii care le-au creat. Desi cei de la Google sunt responsabili pentru ceea ce apare in Play Store, in cazul aplicatiilor antivirus pentru Android compania nu poate face chiar toate verificarile posibile, asa ca uneori mai apar in magazin si aplicatii care nu ar trebui sa fie prezente acolo.

Android. Acestea fiind spuse, daca folositi aplicatii antivirus pentru acest sistem de operare, ar fi bine sa fiti foarte atenti la ceea ce fac ele cu adevarat.