Android. ATENTIE MARE! CUM ai fost MINTIT pana acum!

Android. Iata cum ai fost mintit pana acum fara sa stii ce se intampla in telefonul tau, iar asta pentru ca ti-ai pus pus increderea in cine nu trebuia.

Android antivirus

Android. Cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile, tablete, si nu numai, are o mica/mare problema cu malware-ul si diversele tipuri de software malitios care au menirea de a fura date, sau a genera bani pentru hackeri folosind reclame ascunse. Pentru Android exista deasemenea si solutii antivirus disponibile prin Google Play Store, insa ceea ce mai nimeni nu stia pana acum este ca ele nu ofera chiar atat de multa protectie precum promit.

Android. Conform unui studiu facut de catre o companie austriaca specializata pe solutii antivirus, numita AV-Comparatives, doar 1 din 10 aplicatii antivirus pentru sistemul de operare al Google au oferit protectie pentru cele 2000 de tipuri de malware testate. Mai mult decat atat, doar o treime dintre ele au reusit sa blocheze 30% dintre tipurile de malware cu care au fost atacate, deci vorbim despre o problema foarte mare, deoarece aplicatiile sunt complet inutile.

Android. ATENTIE MARE! CUM ai fost MINTIT pana acum!

Android antivirus detectare malware
Aplicatiile Android cu cel mai bun nivel de detectare a malware-ului.

Android. 23 dintre cele 250 de aplicatii antivirus testate au reusit sa blocheze toate tipurile de malware testate de catre austrieci, iar printre ele se numara aplicatiile create de catre Norton, sau Avast. Restul aplicatiilor sunt gandite doar pentru a genera venituri pentru dezvoltatori din afisarea de reclame pe telefoanele Android, iar daca mai trebuie si platit vreun ban pentru vreo aplicatie antivirus necunoscuta, atunci utilizatorul este cu atat mai mult pacalit.

The main purpose of these apps seems to be generating easy revenue for their developers, rather than actually protecting their users. The risky ‘AV apps’ block almost all other apps, regardless of whether they were installed from the official Google Play Store or not. Some of them do not even bother to add their own packages to their whitelists, causing them to report their own app.

Android. Partea si mai proasta este ca unele aplicatii antivirus s-au “detectat” singure ca fiind infectate cu malware, ceea ce face situatia cu atat mai penibila pentru dezvoltatorii care le-au creat. Desi cei de la Google sunt responsabili pentru ceea ce apare in Play Store, in cazul aplicatiilor antivirus pentru Android compania nu poate face chiar toate verificarile posibile, asa ca uneori mai apar in magazin si aplicatii care nu ar trebui sa fie prezente acolo.

Android. Acestea fiind spuse, daca folositi aplicatii antivirus pentru acest sistem de operare, ar fi bine sa fiti foarte atenti la ceea ce fac ele cu adevarat.

56 COMENTARII

  1. Au fost mințiți cei care au folosit aplicațiile alea. Aștept și un articol despre MacKeeper sau despre “Mac OS, cum ai fost mințit până acum”.

  2. Nu am deviat, doctore. Chiar am deschis comentariul meu cu remarcat la subiectul articolului.
    Ideea este că mai dezumflu mitul produselor perfecte Apple și a celor junky non-Apple. E bine ca lumea să știe că și pe sistemele de operare Apple există minciuni.

  3. Normal ca exista bube și la Apple și iOS,dar acum nu de Apple e vorba. Ai fi putut sa dezvolți mai mult și sa scrii despre antivirusii pe android,pe care-l folosești tu,care e cel mai bun din punctul tău de vedere si de ce,de ce pe android este antivirus,etc.
    Chiar,oare ce antivirus vine preinstalat pe S10? O fi ok?
    Eu nu pot sa-mi dau aici cu parerea pt ca nu am antivirus pe iOS.

  4. Doarme pe ce ti-ai permis tu sa cumperi. Din cate am vazut pe net, majoritatea celor care detin ceva mai performant, sunt chiar multumiti.

  5. Las’ ca Apple sunt mai buni, nu mint: ei iti reduc performantele la device-uri sa cumperi altele mai “performante”. Stii tu, alea aparute acum 5 ani, doar cu fata mai hidoasa si emoji mai de calitate.

  6. Exact! Și minciuna asta vine de la The Mighty Apple, nu de la producători de software asupra cărora Apple să aibă control. Apple însăși își minte clienții fideli dar na! Important este să lovim în compania concurentă…

  7. Și e mai bine că iPhone-ul tău nu are o protecție împotriva software-ului malițios?
    Android trebuie să lase posibilitatea ca utilizatorul să instaleze aplicații si din alte magazine pentru că are poziție dominantă pe piață și dacă nu ar permite asta, ar încălca legile concurenței.

    Eu am instalată soluție de protecție pentru că mi s-a oferit gratuit odată cu achiziția soluției premium pentru PC. Soluția asta scanează aplicația la instalare, iar apoi nu mai este activă. Nu funcționează nici pe departe ca cea de pe PC.

    Și eu am fost MINȚIT cu mitul Mac OS cum că este imun la malware și viruși dar prin 2013 sau 2014 a fost un malware foarte periculos pe Mac OS care a infectat cam 1 milion de macuri în toată lumea și pe care Apple l-a tratat cu indolență, fără să scoată un patch timp de 6 luni.

    Au urmat Flashback, Mac Defender, Mac Sweeper, Mac Keeper…
    Tu dacă nu ai antivirus nu înseamnă că ești mai protejat ci dimpotrivă.

  8. Clar că am două, Makaroni… Am Encefalul (creierul mare) și Cerebelul (creierul mic).
    Las’ că o să le înveți și tu la Anatomie când vei ajunge în clasa a XI-a.
    Tu, probabil că în loc de creier, ai un ghem de Makaroane în carcasă????

    PS: lasă-te de contre cu mine că ești teribil de slab pentru nivelul meu.

  9. Așa este… Tu erai Tambourine Man acum vreo 2 ani în urmă. Mă întreb când vei renunța la identitatea asta Makaronească și ce nume nou îți vei lua.

  10. Poate spui de ce ruleaza iPhone 6S iOS12 perfect .
    Zic eu ?? Ruleaza perfect iOS12 din cauza scandalurilor in care Appe a intrat , oamenii au dat in judecata Apple iar Apple a promis sa rezolve problema prin iOS12 , din cauza asta ai sporul ala de performanta + eliminarea limitarilor . Apple a pierdut o gramada de bani din asta , clientul multumit a refuzat upgrade-ul la noile modele . Ce face acum Apple dupa stingerea conflictului , primul pas au reintrodus limitarile iar eu ma astept ca iOS13 sa reduca performantele din nou , pana la urma trebuie sa-l obligi intr-un fel pe client sa cumpere un model superior ;))

  11. Poate spui de ce ruleaza iPhone 6S iOS12 perfect .
    Zic eu ?? Ruleaza perfect iOS12 din cauza scandalurilor in care Appe a intrat , oamenii au dat in judecata Apple iar Apple a promis sa rezolve problema prin iOS12 , din cauza asta ai sporul ala de performanta + eliminarea limitarilor . Apple a pierdut o gramada de bani din asta , clientul multumit a refuzat upgrade-ul la noile modele . Ce face acum Apple dupa stingerea conflictului , primul pas au reintrodus limitarile iar eu ma astept ca iOS13 sa reduca performantele din nou , pana la urma trebuie sa-l obligi intr-un fel pe client sa cumpere un model superior ;))

  12. Bati campii! Evident, cine trebuie ma cunoaste, insa cert nu esti tu. De fapt in ultima vreme intelegem ca ai niste probleme, faci confuzii, esti avocatul lui Samsung cu indarjirea ce merita cauze mai bune, ba chiar ai inceput cu injuraturi. Ce sa fie? Astenie de primavara? ?

  13. Subtire. Ti-ai pus problema ca poate n-am timp de tine? Si mai crezi ca esti tare pe contre, nu? Te lasa memoria, asta e cert.

  14. Nu știu de Mac OS ca folosesc Windows. Dar știu ca nu trebuie sa-mi fac griji la iOS ca iau vreun malware sau cine știe ce balauri. La Mac OS exista antivirus pe când la iOS nu.

  15. Așa ai citit pe net ca Apple îți reduce performanțele,nu? Cum se face atunci ca 6S plus-ul meu din 2015 rulează impecabil cu iOS 12? Adevărat ca i-am schimbat bateria,dar totuși. Ce iPhone folosești de ai performanțele reduse? Sau nu folosești deloc și doar îți dai cu parerea de pe net ca sa te afli in treaba?

  16. Am un SE care merge excelent. Cata vreme chiar ei au recunoscut de reducerea performantelor din telefoane, apari tu si spui ca nu a fost adevarat…? Incredibil!

  17. Da,au recunoscut ca au limitat performanțele când au fost prinși cu mata-n sac,dar doar la cele cu bateriile foarte uzate. SE are hardware de 6S(2015),văd ca te contrazici singur. Cum e pana la urma?
    “Ei îți reduc performanțele la device-uri sa cumperi mai “performante” sau “am un SE(prin definiție vechi și neperformant) care merge excelent”?
    Nu știu cum poate sa meargă un telefon excelent dacă Apple i-a limitat performanțele?

  18. La iOS nu există pentru că nu le publică Apple în singurul magazin de aplicații: App Store. Chiar așa greu de înțeles este?
    O companie românească a creat o aplicație numită Clueful care îți spunea ce aplicații îți folosesc sistemul pentru a putea trimite date mai departe fără știrea ta. Evident că iOS era Schweizer la capitolul ăsta și Clueful le arăta utilizator că aveau un sistem de operare cu securitate fragilă.

    Ce a făcut Apple? A eliminat aplicația din App Store.
    Dar e bine că tu te simți în siguranță ??

  19. Și android nu trimite date mai departe?
    E bine ca tu crezi ca nu și te simți in siguranța. ?
    “Previous research has shown how 42.55 percent of free apps on the Google Play store could share data with Facebook, making Facebook the second most prevalent third-party tracker after Google’s parent company Alphabet. In this report, Privacy International illustrates what this data sharing looks like in practice, particularly for people who do not have a Facebook account.”
    Asta e doar una dintre ele.

  20. Eu vorbeam despre altceva. Eu, spre deosebire de tine, sunt conștient de pericole și îmi dau seama că nu există securitate așa cum crezi tu că există pe ios.
    Nu am spus niciodată că mă simt în siguranță și de aia am o soluție antivirus pe smartphone. Tu, in schimb, nu ai nicio soluție și te simți mândru de asta.

    În al doilea rând, Google nu este lașă ca Apple să ascundă gunoiul sub preș. Apple a scos aplicația Clueful și a ales să ignore problemele ios, in timp ce Google a păstrat-o și a decis să își îmbunătățească securitatea Androidului.

  21. Poate spui de ce ruleaza iPhone 6S iOS12 perfect .
    Zic eu ?? Ruleaza perfect iOS12 din cauza scandalurilor in care Appe a intrat , oamenii au dat in judecata Apple iar Apple a promis sa rezolve problema prin iOS12 , din cauza asta ai sporul ala de performanta + eliminarea limitarilor . Apple a pierdut o gramada de bani din asta , clientul multumit a refuzat upgrade-ul la noile modele . Ce face acum Apple dupa stingerea conflictului , primul pas au reintrodus limitarile iar eu ma astept ca iOS13 sa reduca performantele din nou , pana la urma trebuie sa-l obligi intr-un fel pe client sa cumpere un model superior ;))

  22. M-ai intrebat ce iPhone folosesc si ti-am raspuns, nu? Le intorci cum vrei tu numai sa pici in picioare ca marea majoritate a sustinatorilor Apple.

    Bucura-te de iPhone, mie mi-a trecut.

  23. Nu știu care dintre noi le întoarce. Ba Apple limitează dar totuși SE merge impecabil cu limitare cu tot. De unde știi ca SE merge impecabil dacă tie ti-a trecut și nu mai folosești?

  24. Nu știu care dintre noi le întoarce. Ba Apple limitează dar totuși SE merge impecabil cu limitare cu tot. De unde știi ca SE merge impecabil dacă tie ti-a trecut și nu mai folosești?

  25. vezi ca omul minte si cand i-am aratat alb pe negru a inceput sa schimbe subiectul
    la fel si alex stan, poate or fi acelasi user ca vad ca se practica pe aici

  26. limitarea a fost scoasa din ios 11.x se vede ce cultura si ca nu ai produse Apple…esti pe langa si cunosti doar ce se spune pe aici

  27. Se pare ca tu esti si mai limitat decat iOS-ul: Apple a redus performatele telefoanelor, nu poti nega asta pentru ca au recunoscut chiar ei. SE-ul inca il mai folosesc, merge excellent, n-am scris niciunde ca al meu a fost limitat. Si da, deocamdata nu mai cumpar nimic Apple…! Acum ai inteles sau ai si tu nevoie de traducere?

  28. Tu nu te mai baga in seama ca OB-ul, lasa-i pe cei cu iPhone sa-si spuna parerea. Minti de-ti creste barna mai repede ca dioptriile. Viseaza in continuare la… merele acre.

  29. Vad ca tu te bagi in seama cu mine…stiu ca nu vrei sa spun adevarul despre tine ,avem dovezile cu minciunile tale gogomate.Nu stiu ce treaba au merele acre in acest context, dar asa e cu oamenii inculti…nu stiu sa se exprime
    Nu ma intereseaza ce are de spus un ipocrit mincinos ce mai si imita
    Nu noi ne mintim ca suntem “John McClane”
    baga-ma in seama cand treci de 14 ani

  30. Vad ca tu te bagi in seama cu mine…stiu ca nu vrei sa spun adevarul despre tine ,avem dovezile cu minciunile tale gogomate.Nu stiu ce treaba au merele acre in acest context, dar asa e cu oamenii inculti…nu stiu sa se exprime
    Nu ma intereseaza ce are de spus un ipocrit mincinos ce mai si imita
    Nu noi ne mintim ca suntem “John McClane”
    baga-ma in seama cand treci de 14 ani

  31. Vad ca tu te bagi in seama cu mine…stiu ca nu vrei sa spun adevarul despre tine ,avem dovezile cu minciunile tale gogomate.Nu stiu ce treaba au merele acre in acest context, dar asa e cu oamenii inculti…nu stiu sa se exprime
    Nu ma intereseaza ce are de spus un ipocrit mincinos ce mai si imita
    Nu noi ne mintim ca suntem “John McClane”
    baga-ma in seama cand treci de 14 ani

  32. Pai cum de nu mai cumperi nimic din moment ce Apple limiteaza performanțele la modelele vechi(SE-ul in cazul tău)ca sa cumperi un model mai performant?
    Nu așa ai zis ca se intampla?

  33. Arata-ne ce mail ti-am trimis, mincinosule. Dar, pune-l aici cu print-screen. Daca stii ce-i ala, bineinteles…

    N-ar fi mai bine sa ramai in lumea ta limitata, visand la iPhoane si Mertane? Pe bune, poluezi degeaba.

  34. am toata stima pentru tine si alti cativa de pe aici. cel putin tu nu jignesti daca nu esti provocat si raspuzi cu aceeasi moneda daca esti. sunt tare curios daca o sa-ti puna poza cu emailul trimis de tine care , tare cred ca nu e adevarat. interesant e cum pe alte topice postarile tale au fost sterse iar cele ale lui srb nu. corectitudine “a la romania”. tot respectul din partea mea.

  35. Comportamentul asta nu e de admirat. Cateodata trebuie sa ne coboram si la nivelul celor care nu au fost asa de inzestrati de natura, sa putem comunica si cu ei. Daca asta se numeste comunicare. Si da, mi se sterg postarile la greu. Stiu asta, stiu mai toti de pe aici.