Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Veste PROASTA in Romania

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de o veste foarte proasta in Romania, iata cum sunt afectati clientii din intreaga tara de acest lucru.

Digi Mobil dezamagire

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, au parte de o veste foarte proasta in momentul de fata, iar asta in ciuda tuturor asigurarilor ca lucrurile vor ajunge intr-un normal in perioada imediat urmatoare. Mai exact, desi de la Guvern s-a promis ca OUG 114/2018 va fi modificata pentru a-i fi corectate problemele din cauza carora Digi Mobil, si restul operatorilor telecom, s-au plans in ultimele luni, deocamdata acest lucru nu s-a intamplat in documentele oficiale.

Digi Mobil. Aseara a aparut un prim draft al ordonantei de urgenta care are menirea de a o modifica pe cea de la finalul aunlui trecut, iar in ea nu exista absolut nicio modificare care sa vizeze sectorul de telecomunicatii. Desi multipli oficiali din Guvernul Romaniei, sau din alte institutii ale statului, au promis ca Digi Mobil, plus restul mediului telecom, va avea parte de schimbarile pe care le-au cerut, iata ca in realitate asta deocamdata nu se intampla, din pacate.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Veste PROASTA in Romania

Digi Mobil. Separat de noua taxa pe cifra de afaceri, si de preturile foarte mari pentru licentele 5G, operatorii cer deasemenea si eliminarea amenzii speciale care a fost introdusa de catre OUG 114/2018. Aceasta amenda speciala este un punct foarte important pentru mediul telecom, unii operatori, separat de Digi Mobil, anuntand ca o vor contesta la Curtea Constitutionala daca va fi pusa in aplicare, ceea ce complica si mai mult lucrurile in Romania.

Digi Mobil. In Romania taxele impuse de catre Guvern ar reprezenta un procent mai mare din veniturile operatorilor in comparatie cu ceea ce se intampla in alte tari din Europa, iar operatorii sunt suparati si de acest lucru. Digi Mobil a crescut deja preturile pentru servicii, Telekom a anuntat o modificare similara, iar Vodafone si Orange deocamdata nu actioneaza, insa Telekom a amenintat deasemenea su boicotarea licitatiei pentru frecventele 5G daca OUG 114/2018 nu e corectata.

Digi Mobil. In momentul de fata situatia telecom din Romania e incerta, iar asta afecteaza inclusiv viitoarele retele 5G, pentru care investitiile nu sunt deocamdata demarate cu acelasi entuziasm.