Google. ATACA iOS, ANUNT MAJOR pentru Android

Google. O veste foarte importanta vine pentru telefoanele Android, iata ce a spus compania americana in legatura cu produsele care ii folosesc software-ul.

google securitate android

Google. Noaptea trecuta compania americana a lansat o veste foarte importanta pentru utilizatorii de telefoane Android, iar asta in urma unui an in care au existat destule probleme pentru toata lumea. Noaptea trecuta cei de la Google au publicat raportul anual privind securitatea in platforma Android, si spun ca au imbunatatit acest aspect folosind noi metode de a proteja clientii care detin aceste modele de telefoane mobile si le folosesc in viata de zi cu zi.

Google. Pentru a imbunatati securitatea sistemului de operare Android, compania americana foloseste un sistem de securitate in mai multe straturi, astfel incat daca unul este compromis, vor exista altele care sa ofere protectie. Atacand iOS, cei de la Google spun ca transparenta genereaza incredere din partea utilizatorilor, iar platformele inchise, precum cea a companiei Apple, genereaza un fals sentiment de securitate pentru oamenii care le folosesc.

Google. ATACA iOS, ANUNT MAJOR pentru Android

Google. Unul dintre straturile de securitate al Android este implementat de catre companie folosindu-se de experti internationali in securitate cibernetica, dar si de inteligenta artificiala. Desigur ca asta nu protejeaza total sistemul de operare si telefoanele utilizatorilor impotriva atacurilor hackerilor, insa Google sustine totusi ca alegerile facute in materie de securitate sunt menite sa tina utilizatorii intr-o mult mai mare siguranta.

Google. Majoritatea protectiei vine prin analizarea aplicatiilor din Google Play, 50 de miliarde fiinds canate zilnic de catre companie, iar asa anul trecut doar 0.08 dintre terminalele Android au instalat aplicatii infectate. Google a reusit anual sa reduca procentul de aplicatii infectate care ajung in magazin, vs totalul celor acceptate, iar asa s-a ajuns la o cifra foarte mica de telefoane care sa aiba efectiv probleme din cauza hackerilor care doreau sa acceseze datele din dispozitive.

Google. Mai multe informatii despre modul in care a evoluat securitatea in sistemul de operare Android puteti citi in acest document publicat de catre compania Google noaptea trecuta.