WhatsApp. A LANSAT azi o Functie EXTREM de IMPORTANTA

WhatsApp. Astazi a fost lansata o functie extrem de importanta pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce trebuie sa stii despre aceasta schimbare.

whatsapp stiri false

WhatsApp. Astazi compania din spatele celebrei aplicatii de mesagerie a anuntat lansarea unei functii extrem de importante pe care unii o asteptau de cateva luni, si care ajunge sa fie oferite abia in prezent. Mai exact, s-a anuntat inca de acum cateva luni ca WhatsApp urmeaza sa aiba o functie care sa permita verificarea mesajelor primite de la alti utilizatori, iar astazi a fost lansata oficial, deocamdata doar in India, unde va si fi testata cu utilizatori obisnuiti.

WhatsApp. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a trimite mesajele primite de la alte persoane, care contin informatii de interes public, catre un numar special, care le va spune daca sunt reale, sau false. WhatsApp se foloseste de o companie locala care analizeaza mesajele primite de la oameni, si face o baza de date cu informatii, astfel incat in timp sa devina mult mai exacta si mai rapida a in a detecta stirile false distribuite prin intermediul platformei.

WhatsApp. A LANSAT azi o Functie EXTREM de IMPORTANTA

WhatsApp. Avand in vedere ca serviciul abia a fost lansat, el inca nu functioneaza chiar atat de bine precum si-ar dori oamenii, unele mesaje fiind verificate si timp de cateva ore inainte de a primi o clasificare. Pentru inceput, acest serviciu oferit de care WhatsApp in India va avea suport pentru 5 limbi, insa acesta va fi extins si la altele, pentru a permite oferirea functionalitatii inclusiv in alte zone de pe glob, fenomenul stirilor false fiind unul de amploare.

WhatsApp on Tuesday launched a service for Indians to check the veracity of information. WhatsApp said in a statement it was working with local startup Proto to classify messages sent to the service by users as true, false, misleading or disputed. The goal of this project is to study the misinformation phenomenon at scale. As more data flows in, we will be able to identify the most susceptible or affected issues, locations, languages, regions, and more.

WhatsApp. Toate datele analizate de catre aceasta companie vor fi trimise la Centrul International pentru Jurnalism astfel incat fenomenul stirilor false sa fie cercetat mai serios. WhatsApp a avut probleme extrem de mari in India din cauza stirilor false, asa ca tot ceea ce face acum are si menirea de a linisti autoritatile care au cerut in repetate randuri inchiderea platformei deoarece este periculoasa pentru oamenii care o folosesc pentru comunicatii.

WhatsApp. Avand in vedere ca aceasta functie abia a fost lansata in India, e greu de spus de cat timp va fi nevoie pentru ca ea sa ajunga si in alte zone de pe glob.