Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, Veste Importanta de la ANCOM

Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, au parte de o veste grozava anuntata de catre presedintele ANCOM, iata cum sustine acesta operatorii de telefonie mobila.

Digi Mobil grindeanu

Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, au parte de o veste foarte buna venita astazi chiar de la ANCOM, agentia guvernamentala facand un nou apel la Guvernul Romaniei pentru a nu strica piata de telecomunicatii. Sorin Grindeanu, fost prim-ministru, si actual presedinte al ANCOM, a spus ca Digi Mobil, si restul operatorilor de telecomunicatii, au nevoie de liniste pentru licitatia 5G care urmeaza sa aiba loc in Romania in cursul acestui an, ea fiind extrem de importanta.

Digi Mobil. Grindeanu sustine ca din moment ce licitatiile pentru frecventele 3G si 4G au decurs fara probleme, fiind create retele care acopera intraga Romanie cu ajutorul lor, pentru licitatia dedicata 5G n-ar trebui sa existe modificari. Aici el aduce in discutie recentele ordonante de urgenta cu care Guvernul Romaniei a stabilit preturi mai mari pentru licitatiile pentru frecventele 5G, iar Digi Mobil, si restul operatorilor, au protestat intens impotriva lor.

Digi Mobil. Vodafone, Telekom, Orange, Veste Importanta de la ANCOM

Digi Mobil. Guvernul Romaniei vrea ca licitatia pentru frecventele retelelor 5G sa aduca 1 miliard de euro la bugetul tarii, insa operatorii de telecomunicatii nu sunt prea multumiti de aceasta decizie. Digi Mobil nu s-a plans inca de aceasta problema, i-a lasat pe ceilalti sa o faca, iar pana acum doar Telekom a declarat ca intentioneaza sa boicoteze aceasta licitatie daca pretul impus de catre Guvernul Romaniei nu este redus, ceea ce inca nu s-a intamplat, din pacate.

Voi fi direct și spun că nu trebuie să inventăm apa caldă. Licitațiile precedente, pentru licențele 3G și 4G, au mers bine pentru că a fost un dialog cu operatorii de telecomunicații. Dacă vom continua acest dialog, România își va pătra avantajele în industria comunicațiilor, respectiv de raportul bun calitate/preț și gama largă de servicii. Dacă încercăm să aducem inovații, în ghilimele, s-ar putea să nu facem bine. Până acum am avut un model de succes, bazat pe dialog, a se vedea rezultatele licitațiilor 3G și 4G. care au fost apreciate și în afara țării.

Digi Mobil. Pe de alta parte, nu s-a renuntat nici la taxa pe cifra de afaceri, pe care operatorii telecom au contestat-o, si o tot contesta, inca de la inceputul acestui an, ea fiind mare motiv de disputa intre ei si Guvern. Practic, dintre marile cereri ale Digi Mobil, si altor operatori din Romania, niciuna nu a fost rezolvata de catre Guvern, nici macar cea privind amenda speciala, despre care inclusiv ANCOM spune ca este contrara Constitutiei Romaniei, si ca poate fi anulata daca este atacata.

Digi Mobil. Din pacate, in perioada urmatoare ne putem astepta inclusiv la noi cresteri de preturi pentru serviciile din Romania.