Google. Schimbare foarte IMPORTANTA pentru Android in Europa

Google. O schimbare foarte importanta va fi impusa pentru utilizatorii Android din Europa de catre compania americana, iata ce le va oferi oamenilor in curand.

google android browser

Google. Compania americana a anuntat o schimbare foarte importanta pentru sistemul de operare Android in Europa chiar in cursul noptii trecute, una care este asteptata de ceva timp de catre multe persoane. Saptamana trecuta am aflat ca Google urmeaza sa le ofere utilizatorilor de telefoane Android posibilitatea de a alege care va fi browserul predefinit pentru navigare pe internet, ceva ce Comisia Europeana o obliga sa faca, dupa ce i-a aplicat si o amenda substantiala.

Google. Se pare ca aceasta optiune de a alege browserul predefinit pentru Android urmeaza sa fie oferita prin intermediul Google Play, aplicatia pentru magazinul online fiind cea prin care utilizatorii vor decide ce se va intampla cand navigheaza pe internet. Google a anuntat saptamana trecuta ca va oferi in Android posibilitatea de a alege browserul predefinit, insa doar dupa analizarea codului sursa al aplicatiei Google Play s-a descoperit de fapt ce se va intampla.

Google. Schimbare foarte IMPORTANTA pentru Android in Europa

Google. In momentul in care utilizatorii Android din Europa vor accesa aplicatia Google Play vor vedea un mesaj de alerta prin care li se va spune ca Google Chrome nu e singurul browser pentru navigare pe internet. Nu se stie deocamdata care vor fi browserele promovate de catre Google pentru utilizatorii Android prin intermediul Google Play, dar se pare ca va fi vorba despre Firefox, Microsoft Edge, Opera, Bing si DuckDuck Go putand fi deasemenea listate.

Google Play will be responsible for prompting users about “additional web browsers” and “additional search services” for devices. This Play Store collection will presumably show Google Chrome alongside Firefox, Microsoft Edge, and Opera, while DuckDuck Go and Bing will likely also be included with Google Search.

Google. In Rusia exista obligatia de a lista alternativele pentru Google Chrome inca din anul 2017, deci Comisia Europeana a venit mult mai tarziu cu obligatia de a oferi mai multe optiuni pentru clienti. Separat de listarea aplicatiilor alternative pentru Google Chrome, Android le va oferi utilizatorilor inclusiv posibilitatea de a seta acele browsere ca fiind predefinite pentru a deschide orice fel de link-uri din aplicatii, asa cum face acum browserul celor de la Google.

Google. Desigur ca oamenii pot si acum sa faca orice vor, iar aceasta schimbare pentru Android are sanse foarte mici de a produce schimbari reale pentru utilizarea browserului, dar Comisia Europeana trebuie sa mai arate ca exista.