Huawei. Lovitura DURA Primita din cauza PROBLEMELOR

Huawei a primit o lovitura foarte dura astazi din cauza tuturor problemelor pe care compania le-a tot avut in ultima vreme, iata cat de afectata este de aceasta decizie.

huawei 5g japonia

Huawei a primit astazi o lovitura foarte dura din cauza problemelor pe care le are la nivel global, toate scandalurile incepand sa aiba si noi efecte negative asupra companiei chinezesti, asa cum se astepta deja destul de multa lume. Mai exact, japonezii au decis sa blocheze echipamentele de telecomunicatii 5G ale Huawei si ZTE din cauza problemelor de securitate, si a subordonarii in fata guvernului Chinei, aceasta fiind principala problema pentru ambele companii.

Frecventele pentru retelele 5G au fost acordate de catre Japonia operatorilor de telefonie mobila din tara, iar excluderea Huawei si ZTE de la furnizarea de componente pentru ele vine in urma unor zvonuri care sugerau ca asta se va intampla. Anul trecut guvernul din Japonia a impus o interdictie pentru companiile locale sa cumpere produse ale Huawei si ZTE pentru uz in cadrul administratiei publice, sau guvernamentale, iar acum acesta este extins pentru retelele de telefonie mobila.

Huawei. Lovitura DURA Primita din cauza PROBLEMELOR

Decizia japonezilor a fost intr-o foarte mare masura influentata si de care SUA, care este un aliat foarte apropiat, dar si din cauza faptului ca Huawei a demonstrat in trecut cam cat de apropiata este de guvernul chinez. Aceasta interdictie o lasa pe Huawei fara o buna parte din cele 15 miliarde de dolari pe care operatorii de telefonie mobila din Japonia ii vor investi in urmatorii 5 ani pentru a crea retelele 5G, o suma uriasa, care va ajunge la alte companii de telecomuncatii.

Japan’s telcos were formally allocated 5G spectrum by regulators on Wednesday, a major milestone ahead of the launch of high-speed wireless services next spring. The three big carriers — NTT Docomo, KDDI and SoftBank — along with new entrant Rakuten, received spectrum from the telecoms ministry.

Huawei este aparata in Uniunea Europeana, in ciuda a ceea ce se intampla in alte tari, iar asta pentru ca SUA nu a reusit sa convinga oficialii de pe continentul nostru sa-i tina pe chinezi departe de retelele lor de telefonie mobila. Aceasta este o problema pentru toata lumea pentru ca lipsa de securitate din produsele Huawei le permite chinezilor sa spioneze pe cine vor, oricand vor, iar din pacate tot noi avem de pierdut de pe urma acestor probleme.

Huawei a negat intotdeauna problemele de care este acuzata, insa iata ca tari importante decid pana la urma sa nu-i permita sa isi ofere produsele pentru retelele lor 5G.