Windows 10. ATENTIE! Probleme MARI Confirmate de Microsoft

Windows 10 are foarte multe probleme serioase confirmate oficial de catre compania Microsoft, iata ce trebuie sa stii chiar in acest moment, si ce trebuie sa faci chiar acum.

Windows 10 vulnerabilitati

Windows 10 a avut confirmate in mod oficial astazi o gama foarte variata de probleme de catre compania Microsoft, si trebuie sa stiti la ce anume va expuneti cand folositi calculatorul in viata de zi cu zi. Mai exact, astazi cei de la Microsoft au lansat o serie de patch-uri de securitate pentru Windows 10, compania americana rezolvand nu mai putin de 74 de vulnerabilitati care au fost raportate pentru americani pana in momentul de fata de catre diverse persoane.

Doua dintre vulnerabilitatile rezolvate astazi de catre compania Microsoft sunt exploatate in lumea reala de catre hackeri pentru a sparge Windows 10, deci vorbim despre probleme foarte serioase pentru utilizatorii din lumea intreaga. Aceste vulnerabilitati sunt de tipul zero-day, adica n-au fost cunoscute companiei Microsoft inainte de a fi descoperite in exploatare pentru a sparte Windows 10, astfel ca un numar destul de mare de utilizatori poate fi afectat, fara ca acestia sa stie ce se intampla.

Windows 10. ATENTIE! Probleme MARI Confirmate de Microsoft

Windows 10 nu este singura versiune afectata de catre unele dintre aceste vulnerabilitati, deoarece ele au impact inclusiv asupra sistemelor de operare Windows 8, sau Windows 7, deci exista suficiente persoane care au probleme. Exploit-urile sunt atat de periculoase incat pe Windows 10 ii pot permite unui hacker sa acceseze orice date, sa le stearga la discretie, sa le copieze din calculator, sau sa instaleze orice fel de programe fara ca utilizatorul sa stie, ceea ce le face foarte periculoase.

To exploit this vulnerability, an attacker would first have to log on to the system. An attacker could then run a specially crafted application that could exploit the vulnerability and take control of an affected system.

Pentru exploatarea sistemelului de operare Windows 10, hackerii trebuie sa foloseasca aplicatii de tip malware, iar asta pentru ca utilizatorul trebuie sa instaleze efectiv aplicatia infectata in propriul calculator. Alte 72 de exploit-uri afecteaza in diverse moduri Windows 10 pe calculatoare, iar toti cei care folosesc sistemul de operare ar trebui sa stie la ce se expun in momentul in care aleg sa evite sa instaleze cele mai noi patch-uri de securitate.

Windows 10 are toate aceste patch-uri disponibile chiar in acest moment, si este recomandabil sa le instalati cu prioritate pentru a nu fi afectati de aceste probleme.