iPhone. PROBLEME foarte MARI pentru Telefoanele Apple

iPhone are probleme foarte mari in momentul de fata, analistii confirmand faptul ca telefoanele Apple merg din rau in mai rau, iar asta nu se va rezolva in anul 2019.

iphone probleme 2019

iPhone nu sta prea bine in momentul de fata, telefoanele companiei Apple inregistrand scaderi foarte mari ale vanzarilor in ultimele luni, iar totul in principal din cauza preturilor mult prea mari pe care Apple le impune clientilor. Problemele generate de catre scaderea vanzarilor sunt departe de a se fi terminat pentru Apple, analistii americani spunand ca vanzarile iPhone urmeaza sa scada cu valori de peste 12% in urmatoarea perioada, iar acest lucru nu il aflam pentru prima oara.

Telefoanele iPhone au inregistrat o scadere de 3.2% pentru vanzarile totale in anul 2018, iar pentru 2019 este estimata, deocamdata, aceasta scadere de 12%, iar asta inseamna peste 20 de milioane de unitati in minus vandute de catre Apple. Aceste 20 de milioane de unitati inseamna pierderi de cam minim 15 – 20 de miliarde de dolari pentru Apple, pretul mediu de vanzare pentru iPhone fiind de peste 700 de dolari in ultimele trimestre fiscale, deci problemele sunt foarte serioase.

iPhone. PROBLEME foarte MARI pentru Telefoanele Apple

Analistii americani spun si ca fanii companiei Apple isi tine telefoanele pentru perioade mai lungi de timp, clientii cu iPhone pastrand dispozitivele pentru aproximativ 4 ani, dublu fata de anii trecuti. Decizia de a face acest lucru este desigur bazata si pe faptul ca telefoanele iPhone sunt cu mult mai scumpe decat modelele din anii anteriori, iar oamenii nu prea vor sa renunte usor la ele, si sa cheltuiasca sume mari pentru a-si cumpara modelele noi lansate in fiecare an.

iPhone is in a difficult spot with units >20% below peak as users are holding on to their devices longer than ever (4 years per CSe) and price hikes have likely run their course. Beyond macro conditions, we see deeper structural challenges in China and do not expect a meaningful turnaround without a major iPhone refresh, which is unlikely until 5G in CY20.

Apple a cresut preturile iPhone fix cand intreaga industrie se indrepta spre un declin serios, iar in 2019 americanii au reusit sa-si pastreze incasarile la un nivel ridicat prin simplul ca preturile mari au compensat scaderea in vanzari. In 2019 e putin probabil ca acest lucru sa se intample, cei de la Apple urmand a ramane cu incasarile in valori apropiate fata de anul 2018, fie ca vorbim despre cresteri, sau despre scaderi, iPhone urmand a avea o evolutie oscilanta.

20 COMENTARII

  1. problemele la produsele Apple sunt ca nu au vanzari
    problemele la produsele Samsung sunt pierdere totala de retea, incalzire, cute,plieri limitate,probleme de utilizare, delay in aplicatii multiple,baterie neaparat de minim 4000mah ca altfel e nasol

  2. iPhone XS , nici o luna de funcționare și s-a încălzit foarte rău de doua ori…bateria a scăzut la 99% din capacitate. E normal la așa produs premium?

  3. problemele la produsele Apple sunt ca nu au vanzari
    problemele la produsele Samsung sunt pierdere totala de retea, incalzire, cute,plieri limitate,probleme de utilizare, delay in aplicatii multiple,baterie neaparat de minim 4000mah ca altfel e nasol

  4. XS o luna jumătate de când l-am luat 96% baterie , după actualizare la 12.2 au căzut 3 procente după o săptămâna de la 99% sa ma fac pe el