Apple este ANCHETATA de catre Autoritatie Europene

Apple ANCHETATA europa

Apple este anchetata de catre autoritatile europene pentru concurenta neloiala, compania americana avand afacerile verificate de catre autoritatile olandeze in momentul de fata. Desi Spotify a depus o plangere la Comisia Europeana acum ceva vreme, autoritatile din Olanda sunt cele care vor sa verifice daca Apple isi trateaza in mod conrect dezvoltatorii de aplicatii.

Pentru inceput, Apple News si Apple Music sunt investigate, desi prima nu e disponibila in Olanda in momentul de fata, dar totusi va fi sub atentia autoritatilor. Acestea vor sa vada cat de mult isi favorizeaza Apple propriile aplicatii in detrimentul celor create de catre dezvoltatori terti, in cazul Spotify lucrurile fiind destul de clare, platforma fiind defavorizata.

In urma unei analize preliminare, autoritatile din Olanda au ajuns la concluzia ca exista destule ingrijorari cu privire la modul in care Apple isi desfasoara afacerile in tara. Dezvoltatorii terti sunt defavorizati pentru ca nu au acces la toate functiile iPhone, asa cum se intampla cu aplicatiile native, Siri si chip-ul NFC fiind aduse in discutie de catre autoritati.

Within the iOS-ecosystem, there are no realistic alternatives for apps or the App Store, so the App Store forms a bottleneck within the iOS-ecosystem […] App providers experience problems with the interoperability with the operating system of with functionalities on the phone, like with Siri or the NFC-chip. Other app providers have indicated that even though their apps are given full access to the app stores they have a strong disadvantage compared with proprietary Apple and Google apps, due to the pre-installation of their own apps.

Realitatea este ca da, Apple isi favorizeaza fara discutie propriile aplicatii, si restrictioneaza activitatea dezvoltatorilor, insa acestia fac foarte multi bani chiar si in aceste conditii.

Articolul precedentiPhone. PROBLEME foarte MARI pentru Telefoanele Apple
Articolul următorHuawei. SUA SCHIMBA Strategia IMPOTRIVA Chinezilor
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.