Google are Noi PROBLEME MARI in Uniunea Europeana

Google are noi probleme in Uniunea Europeana in momentul de fata, compania americana fiind in centrul unui alt scandal care vizeaza felul in care functioneaza in Europa.

google probleme ue

Google are parte de noi probleme serioase in Uniunea Europeana, iar asta la cateva luni dupa ce Comisia Europeana a aplicat o noua amenda foarte mare din cauza modului in care americanii isi desfasoara activitatea pe continent. De aceasta data nu Comisia Europeana este marea problema a celor de la Google, ci o companie din Germania care a initiat un proces impotriva celor din Mountain View din cauza motorului de cautare Google Search.

Google. Compania Idealo Internet GmbH a actionat i-a actionat in judecata pe americani in baza deciziei din 2017 de a amenda Alphabet pentru abuz de pozitie dominanta cu motorul sau de cautare. Compania germana este specializata pe compararea de preturi din diverse magazine online, si cel mai probabil este nemultumita de faptul ca in motorul de cautare al Google nu are parte de pozitionari foarte bune, acuzand americanii ca ii pozitioneaza in mod constient paginile in poziti proaste.

Google are Noi PROBLEME MARI in Uniunea Europeana

Procesul german impotriva celor de la Google are o miza foarte importanta, deoarece daca va avea succes, atunci le va da curajul si altor firme din Uniunea Europeana sa ia masuri similare. Google Shopping este un serviciu al Google care compara preturile produselor din diverse magazine online, iar acestea ar fi afisate deasupra recomandarilor de la Idealo, ceea ce a motivat compania germana sa deschida un proces la Berlin impotriva americanilor.

A German price-comparison portal has become the first major company to sue Alphabet Inc.’s Google LLC while invoking a 2017 European antitrust decision to fine the U.S. technology giant for abusing its dominant position in the search-engine market. In the suit filed in a Berlin court on Friday, Idealo Internet GmbH alleges that Google GOOGL, +0.57% made it harder for users of its search engine to find links to Idealo after the American company started promoting its own price-comparison offering, now called Google Shopping.

Google a primit in Uniunea Europeana o amenda de 2.42 miliarde de euro pentru ca si-ar fi prioritizat rezultatele din Google Shopping in cautarile din Google Search in fata rezultatelor de la servicii competitoare. Amenda nu a ramas definitiva, cei de la Google atacand-o in instanta, asa ca procesul companiei Idealo ar putea avea de asteptat pana cand o decizie finala va fi luata cu privire la amenda impusa impotriva Google de catre Comisia Europeana.

Nu se stie cand se va intampla asta, dar intre timp cei de la Google raman cu noi probleme din cauza acelei amenzi.