Google. Sub ASALTUL POLITIEI din Cauza Android

Google. Compania americana este sub un nou asalt al politiei din cauza sistemului de operare Android, iata ce vor autoritatile de la americani in momentul de fta.

Google politie

Google. Compania americana este sub asaltul politiei din cauza sistemului de operare Android, americanii reusind sa intre in atentia lor multumita functiilor pe care le ofera pentru telefoane si tablete. Mai exact, Google a lansat pentru platforma Google Maps o functie numita “Location History”, ea fiind disponibila nativ in Android de foarte mult timp, iar politia se foloseste de datele de geolocalizare colectate de catre ea pentru a rezolva diverse anchete penale.

Google. In ultimele 6 luni compania americana a avut parte de o crestere substantiala a numarului de cereri pentru dezvaluirea de informatii din baza de date care inregistreaza toate locatiile in care au fost utilizatorii Android si Google Maps. Functia a fost gandita pentru a stoca intr-o baza de date toate locatiile vizitate din Android cu Google Maps de catre utilizatori, iar politia cere uneori informatii de la sute de telefoane intr-o singura cerere pentru acces la date.

Google. Sub ASALTUL POLITIEI din Cauza Android

Google. Politia a inceput abia recent sa faca cereri sub mandate speciale pentru geolocalizare, compania fiind obligata sa furnizeze informatiile privind toate telefoanele care au vizitat o anumita locatie intr-o anumita perioada de timp. Practic, politia poate primi date despre sute, sau mii, de telefoane care viziteaza o anumita locatie folosind Google Maps, iar cei de la Google trebuie sa furnizeze toate informatiile privind respectivele dispozitive.

The warrants, which draw on an enormous Google database employees call Sensorvault, turn the business of tracking cellphone users’ locations into a digital dragnet for law enforcement. Law enforcement officials described the method as exciting, but cautioned that it was just one tool. It doesn’t pop out the answer like a ticker tape, saying this guy’s guilty. We’re not going to charge anybody just because Google said they were there.

Google. La 10 ani de la lansarea functiei “Location History”, politia abia acum incepe sa faca cereri in masa pentru a primi informatii cu privire la datele stocate prin intermediul acestei functii. Cei de la Google trimit unele date in forma anonima catre politie, insa li se poate cere sa furnizeze si detalii exacte despre persoane, lucru pe care il fac in final, insa totul depinde de ceea ce vrea politia si modul in care datele se potrivesc cu alte informatii din anchete.

Google. Compania s-a folosit timp de ani si ani de zile de aceasta functie pentru a imbunatati experienta de utilizare a platformei Google Maps, iar acum politia incepe deasemeneas sa profite de ea.