Android 10. Google aduce o Functie GROZAVA a iPhone XS

Android 10. Google implementeaza pentru telefoane o functie grozava si extrem de utila a iPhone XS, iata de ce va beneficia toata lumea in curand.

Android 10 gesturi

Android 10. Compania Google pare hotarata sa le ofere utilizatorilor cu telefoane Android o noua functie care a fost implementata initial de catre Apple in iPhone, si care se dovedeste a fi atat de buna incat nu putea fi ignorata. Mai exact, v-am spus acum cateva saptamani ca in Android 10 este preluat sistemul de control al aplicatiilor care a fost oferit in iPhone X de catre Apple, insa atunci totul era doar la inceput, fara sa se stie sigur daca totul va fi pastrat.

Android 10. Ei bine, dupa 3 versiuni beta ale sistemului de operare lansate de catre compania Google pana in prezent, pare foarte clar faptul ca functia va ramane intr-adevar pentru utilizatori, ea fiind extrasa exact precum este oferita in iPhone XS. Puteti vedea in clipul video de mai jos o demonstratie a faptului ca Android 10 va permite efectuarea de gesturi pe partile laterale ale ecranului, precum se intampla in iOS, pentru a controla diverse functii precum revenirea la o aplicatie anterioara, si nu numai.

Android 10. Google aduce o Functie GROZAVA a iPhone XS

Android 10. Implementarea acestor gesturi ii va permite companiei Google inclusiv sa elimine butonul “back” prin care utilizatorii pot reveni la meniul anterior al unei aplicatii, totul urmand a fi facut doar prin simple gesturi. Apple a implementat acest sistem de control, si este extrem de apreciat de catre utilizatori, iar Android 10 trebuia sa aiba ceva similar oferit, pentru ca pare destul de rudimentar in comparatie cu iOS, acum.

Android 10. Google a avut de mult timp gesturi implementate in sistemul de operare pentru a controla anumite functii, insa cele de acum, similare cu ceea ce exista in iPhone XS, au cam fost o adevarata raritate, dar nu pentru mult timp. Acum lucrurile incep sa fie din nou similare pentru iOS 12/13 si Android 10, iar asta pentru ca Google si Apple si-au copiat una de la alta diverse functii de-a lungul anilor, fara prea multe resentimente.

Android 10. Noua versiune a sistemului de operare va fi prezentata in mod oficial la inceputul lumii mai in cadrul conferintei Google I/O organizata de catre compania americana.