Huawei P30 PRO. Secretul ULUITOR care a UIMIT Lumea Smartphone

Huawei P30 PRO. Cel mai mare secret al noului smartphone al companiei Huawei a fost dezvaluit astazi, iata cum a uimit compania lumea smartphone in 2019.

Huawei P30 PRO secret camera

Huawei P30 PRO. Noul model de smartphone a coreenilor a fost lansat de catre cei de la Huawei cu o schimbare foarte serioasa pentru lumea smartphone, iar secretul din spatele acestei evolutii a fost dezvaluit astazi. In clipul video de mai jos puteti vedea o dezasamblare pentru Huawei P30 PRO care ne arata interiorul noii caemere in care a fost implementat un senzor de imagine ce ofera zoom optic de pana la 5X, sau digital de pana la 50X.

Huawei P30 PRO. Aceste cifre ii permit telefonului sa faca poze la distante extrem de mari fara vreun efort, totul fiind o premiera impresionanta pentru lumea smartphone, iar modul in care a fost gandit totul e la fel de impresionant. Veti putea vedea chiar din primele imagini cat de complicata este structura noii camere a Huawei P30 PRO in interiorul carcasei, cei de la Huawei avand foarte mult de lucru pentru a crea o structura de acest gen pentru telefon.

Huawei P30 PRO. Secretul ULUITOR care a UIMIT Lumea Smartphone

Huawei P30 PRO. Noul senzor de imagine care ofera zoom optic atat de mare a avut nevoie si de o pozitionare mai speciala in carcasa pentru a incapea langa ceilalti trei senzori, dar si langa celelalte componente importante. Putina lume are ocazia de a vedea ce se ascunde intr-un telefon mobil, insa si cei care o fac in mod curent au fost impresionati de ceea ce a fost realizat pentru Huawei P30 PRO pentru a include aceasta noua camera quad.

Huawei P30 PRO. Separat de senzorul cu zoom optic de pana la 5X, telefonul are o camera principala cu rezolutie de 40 de megapixeli, una telephoto, dar in premiera si o camera de adancime, ceva ce vom vedea tot mai des in telefoane. Separat de camera quad din Huawei P30 PRO, dezasamblarea ne arata toate componentele importante care au fost implementate, inclusiv cititorul de amprente pozitionat sub ecranul telefonului pentrus ecurizate biometrica.

Huawei P30 PRO. Desi multa lume desconsidera companiile chinezesti si produsele din China, cei de la Huawei au reusit sa faca un produs uimitor, cu o structura interna foarte complexa.

5 COMENTARII

  1. Și toți senzorii sunt de la Sony! Unde-i Leica aici nu știu.
    “Huawei se laudă că sistemul de senzori foto este realizat în parteneriat cu celebrul producător foto Leica, însă există o informație pe care compania nu o dezvăluie: toți senzorii foto din telefon sunt realizați de Sony.
    Huawei P30 Pro are un sistem foto format din patru camere: una principală, o alta ultrawide, una telefoto și un senzor de tip Time-of-Flight (ToF). Toate aceste camere au senzori CMOS de la Sony.
    Astfel, telefon P30 Pro a făcut o impresie bună și realizează fotografii bune, atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi.
    Totuși, implementarea nu este una tradițională. Cei de la Huawei au ales să înlocuiască filtrul tradițional RGB cu unul RYYB (Red, Yellow, Yellow, Blue) deoarece oferă o performanță mai bună în fotografia de noapte (lasă cu 40% mai multă lumină decât filtrul RGB). Telefonul poate ajunge la un număr ISO (sensibilitatea imaginii la lumină) până la 409,600! Asta îți permite să faci fotografii chiar și în întuneric.
    De asemenea, P30 Pro este primul telefon care folosește senzorul Time-of-Flight de la Sony care ajută telefonul să găsească punctul de focus mai repede și ca fotografiile portret să aibă fundalul frumos încețoșat.
    Toți acești senzori sunt realizați de Sony, de ce japonezii nu pot să-i folosească și ei pe telefoanele lor pentru a obține o calitate fotografică la fel de mare?
    De fapt, Sony este cel mai mare producători de senzori foto pentru telefoane din prezent.Probabil că majoritatea telefoanelor de top folosesc senzori foto de la japonezi. În schimb, telefoanele Sony fac fotografii decente, dar nu rup gura târgului. De ce?

    Răspunsul scurt ar fi: pentru că nu totul ține de hardware. Mai ales în cazul fotografiei cu smartphone-ul. Modul în care un producător alege să implementeze senzorii foto, dar și cum procesează imaginea în software a ajuns să fie mai important sau, cel puțin, la fel de important ca și mărimea și calitatea senzorilor foto.

    Google este exemplul cel mai la îndemână. Poate că P30 Pro este telefonul care face cele mai bune fotografii de noapte din prezent, însă Google Pixel 3 este foarte aproape și reușește acestă performanță cu o singură cameră foto. HMD a ales să implementeze cinci camere foto pe Nokia 9, iar rezultatele nu sunt mai bune decât cele obținute de Pixel 3.

    De ce smartphone-urile Xperia nu fac fotografii excelente având în vedere expertiza japonezilor pe senzori foto, mai ales pe segmentul mirorless. Și japonezii s-au gândit să dea o explicație, dar nu este una foarte bună.
    „Suntem o singură companie, dar există bariere și echipa Alpha (n.r. departamentul foto mirrorless) nu vrea să ofere anumite lucruri echipei Mobile deoarece nu vrei într-un telefon să ai aceleași caracteristici pe care le-ai găsi în mod normal pe o cameră de 3000 de lire sterline”, a declarat Adam Marsh, manger al diviziei de marketing al Sony, într-un interviu.
    Pe scurt, le-a fost frică că telefoanele o să facă fotografii prea bune și astfel oamenii să nu mai cumpere aparate foto. Ei bine, lasă că au făcut alții și piața de camere foto tot scade.
    Vestea bună pentru fanii Sony este că japonezii ar vrea ca departamentul foto și departmentul de telefoane să lucreze mai îndeaproape în viitor. Să sperăm că nu este prea târziu.”.