Huawei P30 PRO. Cum ar fi MINTITI Clientii Telefoanelor

Huawei P30 PRO. Fara sa stie, clientii telefoanelor create de catre Huawei ar fi mintiti in legatura cu o functionalitate importanta a produselor lor.

Huawei P30 PRO moon mode

Huawei P30 PRO. Noul model de smartphone al companiei Huawei este in centrul unei prime controverse astazi dupa ce s-a afirmat ca persoanele care il cumpara ar putea fi pacalite de catre chinezi cu un truc destul de neobisnuit. Mai exact, pentru Huawei P30 PRO a fost implementata o noua functie care permite inregistrarea unor imagini cu luna, insa s-ar parea ca in spatele functiei ar fi nimic mai mult decat o mare pacaleala, conform unora.

Huawei P30 PRO. “Moon Mode” este functia despre care vorbim in aceasta situatie, telefonul parand sa poata face poze de aproape cu luna folosind functia de zoom de pana la 50X pentru a realiza acest lucru, dar totul ar fi doar o farsa. Functia in sine foloseste imagini inregistrate de Huawei P30 PRO cu zoom 50X, plus inteligenta artificiala pentru a le afisa utilizatorilor ceea ce pare a fi o poza facuta de la distanta pentru luna.

Huawei P30 PRO. Cum ar fi MINTITI Clientii Telefoanelor

Huawei P30 PRO moon mode poze

Huawei P30 PRO. In realitate, se pare ca telefonul nu prea vede luna chiar asa cum credem noi, nici macar cu zoom 50X, ci la baza functiei “Moon Mode” ar sta niste imagini predefinite pe care Huawei le foloseste pentru a crea pozele. Nu vorbim despre afisarea unor poze care exista deja in telefon, ci parti de imagini cu luna, combinate cu inteligenta artificila cu ceea ce vede Huawei P30 PRO cand se face poza, iar rezultatul final e unui artificial.

According to tests performed by Wang Yue at Zhihu, the Huawei P30 Pro isn’t just enhancing the image information the user captures but actually placing pre-existing imagery of the moon into the photo. Moon Mode doesn’t appear to create fully original photographs.

Huawei P30 PRO. Pozele pe care le fac utilizatorii, crezand ca reprezinta luna, de fapt reprezinta un proces complex de combinare a unor elemente preexistente ale pozelor cu luna, plus ale unora preluate cu noua camera. Practic, utilizatorii Huawei P30 PRO sunt mintiti cand li se spune ca fac poze lunii, pentru ca in realitate inteligenta artificiala le arata niste poze 3D compuse din ceva ce exista deja in telefoane.

Huawei P30 PRO. Acest lucru n-ar trebui sa mire deoarece Huawei are obisnuinta de a mai minti clientii in legatura cu diverse lucruri, asa ca n-ar trebui sa ne mire absolut nimic.