Prima Pagina Android Android. ATENTIE! PROBLEMA CRITICA Dezvaluita

Android. ATENTIE! PROBLEMA CRITICA Dezvaluita

Android. O problema critica pentru sistemul de operare a fost dezvaluita astazi, utilizatorii din lumea intreaga fiind afectati de un exploit foarte grav.

1

Android adresa

Android. Pentru sistemul de operare al companiei Google a fost anuntat astazi o noua problema critica din cauza foarte multi utilizatori sunt in pericol, ceva ce desigur ca nici macar americanii nu isi doresc sa se intample pentru terminalele lor. Mai exact o problema foarte serioasa a fost descoperita cu browserul Google Chrom pe care compania americana il ofera pentru sistemul de operare Android, un bug existent in el punandu-i in pericol pe foarte multi dintre utilizatori.

Android. Se pare ca bara de adresa a browserului Google Chrome poate fi falsificata de catre detinatorii de website-uri malitioase, iar in acest mod utilizatorii pot fi pacaliti ca acceseaza un website securizat, cand de fapt acesta este unul malitios. Interfata browserului Google Chrome pentru Android este modificata de catre website-urile malitioase pentru a exploata problema din codul sursa al aplicatiei, iar o serie de tehnici de design web sunt folosite pentru a indeplini acest lucru.

Android. ATENTIE! PROBLEMA CRITICA Dezvaluita

Android. Puteti vedea in clipul video de mai sus cum este realizat acest exploit pentru a pacali utilizatorii totul incepand in momentul in care un utilizator face un scroll pe pagina malitioasa, atunci fiind actionat si acest exploit nou. Practic dupa ce un utilizator face scroll in pagina si dispare bara de adresa, website-ul malitios o inlocuieste pe cea a browserului pentru Android cu una proprie, care ramane vizibila in timpul accesarii website-ului, creand impresia ca acesta este sigur, chiar si cu un alt detinator.

Android. Din pacate, avand in vedere modul in care este exploatata problema, ea nu este usor de rezolvat de catre cei de la Google, fiind nevoie o schimbare destul de mare pentru Chrome, astfel incat oamenii sa fie in siguranta. Asta nu se va intampla foarte usor, astfel ca persoanele care folosesc Android trebuie sa fie extrem de atente cand acceseaza un website pentru a vedea din prima informatiile reale despre website.

Android. Deocamdata se pare ca Chrome pentru iOS nu ar fi afectat intr-o masura la fel de mare, dar desigur ca e posibil sa fie gasit un exploit si pentru acest sistem de operare.

Articolul anterior29 Aprilie 2019 – Wallpaper pentru iPhone, iPod si iPad
Urmatorul articolSamsung GALAXY S8 la eMAG cu 1800 LEI Reduceri
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.