RO-ALERT. ATENTIE! MODIFICARE CRITICA Anuntata de Raed Arafat

RO-ALERT. O modificare foarte importanta este facuta in Romania pentru sistemul de avertizare in caz de urgenta, iata ce a anuntat Raed Arafat chiar astazi.

RO-ALERT modificare

RO-ALERT. Va spuneam ieri ca in jurul sistemului de avertizare in caz de uregenta s-a creat un adevarat scandal din cauza tornadei de la Drajna, care a rasturnat un autocar si a devastat mai multe case, cei de la DSU neavand raspunsuri pentru o serie de acuzatii. RO-ALERT nu a trimis mesaje de avertizare pentru persoanele care se aflau in zona in care tornada a lovit cetatenii, explicatiile pentru aceasta situatie nereusind sa convinga opinia publica

RO-ALERT. Pentru ca tornada este un eveniment natural extrem de periculos, Raed Arafat a anuntat astazi o serie de modificari pentru sistemul de avertizare in caz de urgenta, ANM si STS urmand a ajuta deasemenea la implementarea sa. Conform lui Raed Arafat, pana pe data de 6 mai urmeaza sa fie facute o serie de modificari, astfel incat in situatia in care apar alte tornade, lumea sa fie alertata.

RO-ALERT. ATENTIE! MODIFICARE CRITICA Anuntata de Raed Arafat

RO-ALERT. Se pare ca nu doar tornadele urmeaza sa fie anuntate prin mesaje de alerta trimise de catre sistem, ci inclusiv vijeliile de intensitate mare, sau chiar caderile de grindina, insa toate acestea trebuiau oricum incluse in sistem. Pentru ca alertele sa poata fi facute, cei de la DSU colaboreaza cu ANM si STS pentru a fi transmise in timp real informatiile intre institutii, iar cetatenii sa poata fi alertati in timp util prin RO-ALERT indiferent unde se afla.

Am analizat situaţia care a fost şi cum putem îmbunătăţi utilizarea Ro-Alert. (…) Am stabilit cu colegii de la ANM un număr de situaţii cum sunt vijeliile care se pot transforma în cod roşu (cod portocaliu care se pot transforma în cod roşu)- căderi de grindină mari şi alte situaţii în care ne informează şi noi transmitem prin Ro-Alert. Se va face prin procedură care va fi realizată până în data de 6. STS ne-a confirmat că poate fi instalat cel târziu mâine şi acest lucru înseamnă că putem stabili comunicarea rapid.

RO-ALERT. Marea problema reclamata de toata lumea a stat in faptul ca desi prin aplicatia iOS si Android a DSU au fost facute avertizari privind fenomenele meteo de intensitate mare, nu tornade, doar cei cu aplicatia instalata in telefoane, si internet, le-au primit. Cei care nu au telefoane inteligente, sau nu au aplicatia DSU instalata, nu au fost anuntati, iar RO-ALERT putea sa ii alerteze, dar nu a fost folosit.

RO-ALERT. In aceasta idee, sistemul este schimbat pentru ca toata lumea sa fie notificata in timp real in legatura cu fenomentele meteorologice extreme, astfel incat sa se puna in siguranta la nevoie.