RO-ALERT. SCANDAL dupa Tornada de la Drajna

RO-ALERT. Tornada de la Drajna a adus sistemul de alertare in caz de urgenta in centrul unui nou scandal, iata ce reclama populatia impotriva autoritatilor de la DSU.

RO-ALERT Tornada Drajna

RO-ALERT. Sistemul de avertizare in caz de urgenta este in centrul unui nou scandal dupa ce ieri a avut loc o tornada in Drajna, probabil cea mai mare care a fost inregistrata in Romania pana in momentul de fata. Tornada de la Drajna a facut pagube materiale insemnate, insa si raniti dupa ce un autobuz plin cu calatori a fost rasturnat in camp de intensitatea vantului inregistrat pentru acest fenomen meteo neobisnuit pentru Romania.

RO-ALERT. Avand in vedere cat de periculoase sunt tornadele, oamenii au inceput sa intrebe de ce sistmeul de avertizare in caz de urgenta nu a trimis vreo alerta privind existenta ei, astfel incat oamenii sa reuseasca sa plece din calea ei. In fata numeroaselor intrebari, dar si a acuzatiilor, Raed Arafat, a afirmat ca desi RO-ALERT nu a trimis vre alerta cand tornada a facut pagube si raniti, oamenii fusesera avertizati prin aplicatia DSU despre vantul puternic din zona.

RO-ALERT. SCANDAL dupa Tornada de la Drajna

RO-ALERT. Din explicatiile date de catre autoritati cam reiese faptul ca ei n-au prevazut ca va fi o tornada in zona, si pana cand s-a aflat despre existenta ei, n-ar prea mai fi fost rost sa alerteze oamenii, pentru ca nu mai era periculoasa. Raed Arafat explica faptul ca RO-ALERT nu depisteaza singur fenomene meteo extreme, iar daca nu exista certitudinea ca se intampla ceva, nu e declansat, asa cum e in cazul unui cutremur, de exemplu.

Ca să activăm sistemul Ro-Alert, trebuie în primul rând să aflăm despre faptul că situaţia respectivă urmează să aibă loc sau cel puţin faptul că fenomenul este în desfăşurare. Dacă nu avem informaţia, atunci nu avem motive că să declanşăm sistemul. Sistemul Ro-Alert nu este un sistem care depistezează singur fenomenele meteo sau alte situaţii periculoase, ci doar un sistem de alertare care se activează la nivelul unui dispecerat folosind o tehnologie care ne permite alegerea unei zone şi emiterea mesajului care să ajungă concomitent şi instantaneu la un număr cât mai mare de telefoane aflate în zona respectivă.

RO-ALERT. Tornada de la Drajna a fost filmata de multi oameni, insa autoritatile au aflat, cel mai probabil, despre ea abia cand pagubele au fost produse, iar pentru unii nici n-ar fi ajutat prea mult daca nu aveau telefoanele prin preajma. In ciuda faptului ca IGSU are aplicatia DSU pentru iPhone si Android prin care emite alerte de vreme rea, RO-ALERT e mai eficient pentru alertarea in masa, pentru ca mesajele ajung si la cei cu telefoane standard.

RO-ALERT. Pentru ca tornada de la Drajna a fost un eveniment meteo extrem de periculos, Raed Arafat se va intalni cu cei din conducerea ANM pentru ca in viitor sa se poata coordona mai bine si sa poata face avertizari mai eficiente pentru populatie.

4 COMENTARII

  1. Un cacat de aplicatie care nu o sa foloseasca vreodata la ceva. Alti bani fututi aprost pe lucruri inutile, Romania te iubesc !