RO-ALERT, AVERTIZARE de Vant cu Aspect TORNADIC

RO-ALERT a emis astazi, in premiera, o avertizare pentru cetatenii romaniei care ii anunta ca sunt in pericol sa se regaseasca in centrul unei tornade puternice.

RO-ALERT tornada

RO-ALERT a avut astazi o avertizare noua emisa in anumite judete din tara, autoritatile din Romania grabindu-se sa-i alerteze pe cetateni cu privire la evolutia negativa a vremii, care ar putea genera noi victime in randul cetatenilor. Cei de la ANM au dat o avertizare de “vant cu aspect tornadic” pentru judetele Ialomita si Calarasi, ea fiind preluata prin RO-ALERT, aceasta fiind o premiera pentru Romania, nu doar prin exprimarea in sine, ci si prin tipul de alerta care a fost data de catre ANM.

RO-ALERT a avut preluata aceasta avertizare de la ANM, insa usor modificata, adica autoritatile nu le-au spus oamenilor ca ar putea veni o tornada, insa le-au recomandat sa se ascunda pe unde pot, daca vantul incepe sa bata cu putere. Evitarea mentionarii expresiei “vant tornadic” in mesajele emise de catre RO-ALERT a avut cu siguranta menirea de a nu speria populatia in urma evenimentelor de saptamana trecuta, dar simpla alertare intr-o situatie de acest gen este inedita.

RO-ALERT, AVERTIZARE de Vant cu Aspect TORNADIC

RO-ALERT a avut anuntata inca de saptamana trecuta o modificare substantiala pentru modul in care urmeaza sa trimita mesajele, cei de la DSU spunand ca se vor trimite si alerte in cazul in care vor fi depistate tornade. De aceasta data nu avem o alerta pentru o tornada propriu-zisa, ci pentru o avertizare a ANM care sugera ca vantul ar putea avea intensitate similara, iar cei dni spatele RO-ALERT au prezentat situatia intr-un mod ceva mai linistitor.

Se vor semnala vânt cu peste 100…110 km/h, aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, frecvente descărcări electrice, averse torențiale ce vor cumula cantități de 30…35 l/mp. În situația manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

RO-ALERT a fost gandit pentru a alerta populatia Romaniei in situatiile in care exista situatii de urgenta in care trebuie sa ne protejam viata, iar problema cu tornadele mai mult ca sigur va ramane in atentia lumii in lunile urmatoare. Avand in vedere ca in perioada verii au loc furtunile cele mai puternice, nu m-ar mira ca RO-ALERT sa mai faca avertizari similare, poate chiar pentru tornade reale, dar totul depinde de felul in care va evolua vremea in Romania.