Apple a Cumparat deja Cateva ZECI de Companii in 2019

apple cumparat companii

Presedintele companiei Apple, Tim Cook, a vorbit intr-un interviu recent despre activitatea foarte intensa avuta de catre angajatii sai in prima parte a anului 2019. Conform lui Tim Cook, Apple ar fi cumparat intre 20 si 25 de companii in ultimele 6 luni, o cifra surprinzatoare pentru cei din Cupertino, care aveau achiztii similare, de obicei, intr-un intreg an.

Practic, doar in anul 2019 cei de la Apple ar fi cumparat, probabil, in jur de 20 de companii, totul in foarte mare secret, asa cum obisnuiesc americanii sa faca. Tim Cook nu a oferit detalii cu privire la companiile cumparate, insa in ultimii ani Apple a facut foarte multe investitii in companiile ale caror produse au fost considerate a fi “de viitor”.

Apple a Cumparat deja Cateva ZECI de Companii in 2019

In ultimii ani Apple a cumparat cateva sute de companii din intreaga lume, iar unele dintre produsele acestora au fost fie integrate in cele ale Apple, fie lansate ca produse separate. Dintre toate, cea mai importanta achizitie a fost cea a companiei Beats, pentru care americanii au cheltuit 3 miliarde de dolari, iar banii n-au fost dati fara rost.

[I]f we have money left over, we look to see what else we [can] do. We acquire everything that we need that can fit and has a strategic purpose to it. And so we acquire a company on average, every two to three weeks. Apple often doesn’t announce these deals because the companies are small and Apple is “primarily looking for talent and intellectual property,”.

Apple a fost in multe randuri in centrul unor zvonuri serioase privind cumpararea unor companii importante, insa de obicei americanii s-au concentrat pe startup-uri mai putin cunoscute. Apple incearca de obicei sa cumpere companii mici, ieftine, pentru ca mai apoi sa faca profit foarte mare de pe urma produselor create de catre acestea.