Huawei. SANCTIUNI MAJORE Impuse de catre China

Huawei. Sanctiuni importante sunt impuse de catre China in scandalul care vizeaza compania atat de apropiata de catre guvernul de la Beijing, iata ce a facut.

Huawei sanctiuni

Huawei. In ciuda faptului ca a negat fara vreo rezerva legaturile cu China, iata ca realitatea este complet diferita, pentru are parte de ajutor din partea guvernului, care a inceput deja sa impuna sanctiuni importante impotriva unei tari. Canada a arestat fiica co-fondatorului Huawei, actual CFO al companiei, un mandat de arestare emis de catre autoritatile din SUA stand la baza acestei retineri, care a generat un scandal imens pe plan international.

Huawei. SUA acuza compania de faptul ca a incalcat legislatia privind vanzarea de produse catre tari aflate sub embargo, dar si alte prevederi legale, cerand extradarea sa, lucru pe care Canada deocamdata nu l-a facut. In ciuda acestui lucru, China a inceput deja sa blocheze exporturile catre Canada din cauza arestarii CFO-ului companiei Huawei, iar acum canadienii cer ajutorul SUA pentru a-si rezolva problemele cu guvernul de la Beijing, si a scapa de interdictiile impuse de catre ei.

Huawei. SANCTIUNI MAJORE Impuse de catre China

Huawei. Autoritatile din China au blocat deja importurile de canola si carne de porc, de la doi producatori, din Canada, din cauza arestarii CFO-ului companiei chinezesti, ceea ce confirma fara dubiu legatura stransa dintre guvern si companie. Pana acum China doar a amenintat Canada cu represalii dupa retinerea CFO-ului companiei Huawei, insa iata ca intr-un final a mers mai departe si a decis sa blocheze exporturile acelor produse, lucru care nu se intampla chiar atat de des.

Canada is leaning on the United States to help settle a dispute with China, which has started to block imports of vital Canadian commodities amid a dispute over a detained Huawei executive. It halted Canadian canola imports and last week suspended the permits of two major pork producers.

Huawei. Compania chinezeasca nu a comentat situatia, dar este cat se poate de clar faptul ca exista o legatura foarte stransa intre liderii sai si guvernul de la Beijing, altfel China nu s-ar fi implicat intr-un asemenea mod in problemele sale. Nici ZTE nu a fost aparata cu la fel de multa inversunare de catre China, Huawei avand parte de un ajutor foarte important din partea guvernului, si desigur ca va trebui sa se recompenseze cumva pentru ceea ce se intampla.

Huawei. Pana la finalizarea acestui scandal va trece o perioada foarte lunga de timp, insa in ciuda disputelor, compania inregistreaza deocamdata cresteri tot mai mari in vanzarile de smartphone-uri, ceea ce e destul de neobisnuit.