Huawei. ANUNTUL cu care a UIMIT Intreaga EUROPA

HUAWEI. Compania chinezeasca a uimit intreaga Europa cu un anunt surprinzator facut saptamana aceasta, iata ce a decis sa faca pe batranul continent.

Huawei fabrica

Huawei. Compania chinezeasca a uimit intreaga europa cu un anunt pe care l-a facut chiar in cursul zilei de ieri, chinezii avand o dorinta foarte acerba de a continua sa ramana in atentia oamenilor de pe continent. In urma tuturor acuzatiilor privind spionarea pe care o face pentru guvernul chinez, dar si interzicerea partiala la 5G in Marea Britanie, Huawei a anuntat ca va deschide acolo o fabrica speciala pentru chip-uri dedicate produselor sale.

Huawei. Chinezii vor sa faca o fabrica si un laborator de cercetare in Marea Britanie, in care ar urma sa lucreze cam 400 de angajati, Cambridge fiind zona aleasa pentru a face aceasta constructie, mai mult ca sigur multumita celebrei universitati de acolo. Pe de alta parte, in acea zona exista multe alte companii specializate pe dezvoltarea de chip-uri pentru produse electronice, asa ca Huawei si-a ales cu foarte mare grija locatia pentru a avea si de unde sa atraga ingineri talentati.

Huawei. ANUNTUL cu care a UIMIT Intreaga EUROPA

Huawei. Compania a spus ca vrea sa produca acolo chip-uri de viitoare generatie pentru produsele pe care le va lansa, dar sa si dezvolte sisteme pentru inteligenta artificiala, tot mai folosita de catre ea, si nu numai. Totusi, motivul real din spatele dorintei Huawei de a avea laboratoare de cercetare in Marea Britanie are la baza motivatia de a convinge autoritatile locale ca nu este interesata sa le amplaseze in retelele GSM echipamente de telecomunicatii care sa ii spioneze.

Huawei’s decision to make chips in Cambridge will create powerful competition for the region’s semiconductor talent. The company said it might eventually also develop artificial intelligence software there. The company will integrate resources, provide industry-leading products and services, and cooperate extensively with local high-tech enterprises to build a safer and smarter society with the public security department of the autonomous region.

Huawei. Un plan oarecum similar fusese anuntat pentru Polonia acum cateva luni de zile, dar se pare ca acolo lucrurile nu s-au mai materializat intr-o directie similara, Marea Britanie avand parte de atentia companiei deocamdata. Este destul de normal ca lucrurile sa stea asa, deoarece Marea Britanie produce mai multi bani pentru Huawei decat oricare tara din Estul Europei, sau poate decat toate la un loc, deci investitia acolo e mult mai logica.

Huawei. In ciuda tuturor problemelor prin care tot trece compania chinezeasca, ea reuseste sa inregistreze vanzari foarte bune pentru telefoanele sale, avand parte de o crestere surprinzatoare a vanzarilor in T1 2019.