Android 9. Anuntul URIAS Facut de catre Google

Android 9. Un anunt urias a fost facut de catre compania Google cu privire la sistemul de operare pentru telefoane si tablete, iata ce a dezvaluit astazi.

Android 9 distributie

Android 9. Compania Google a organizat ieri evenimentul anual I/O in care a prezentat foarte multe noutati pentru produsele sale, iar printre ele desigur ca a dezvaluit si cateva informatii despre actualele sisteme de operare, nu doar despre cele viitoare. In aceasta idee, Google a dezvaluit ca Android 9 a ajuns la o rata de adoptie de 10.4% din totalul de 2.4 miliarde de terminale Android active in luna intreaga, iar asta la 9 luni din momentul lansarii primei versiuni publice pentru utilizatori.

Android 9. Desi sistemul de operare a fost lansat in versiune publica acum 9 luni, a fost totusi nevoie de cam 3 – 4 luni pentru ca primele versiuni ale sistemului de operare sa fie oferite efectiv de catre producatorii de telefoane mobile. Aceasta este si prima oara cand Android 9 are publicate statistici privind rata de adoptie, cei de la Google tinand “ascunse” aceste informatii pana in momentul de fata, fara vreo explicatie clara, avand in vedere evolutia pozitiva.

Android 9. Anuntul URIAS Facut de catre Google

Android 9 distributie telefoane

Android 9. Interesant este ca la Google I/O 2018 compania americana anunta ca Android 8 are o rata de adoptie de doar 5.7%, in timp ce pentru versiunea 9 aceasta este aproape dubla, semn ca s-au facut progrese majore in cresterea procentelor. Cei de la Google se chinuie sa forteze producatorii sa lanseze actualizari cu noile sisteme de operare mai repede decat in trecut, iar cu Android 9 par sa fi facut progrese majore, dar inca raman foarte departe de ceea ce reuseste sa faca Apple cu iOS-ul sau.

Android 9. Progresele cu rata de adoptie vor fi si mai mari pentru Android 10, sau Android Q, iar asta deoarece Google va implementa noi metode de a aduce actualizarile mai rapid la utilizatori, si va forta producatorii sa se grabeasca mai mult cu ele. Android 9 este o dovada foarte clara a faptului ca Google se chinuie sa rezolve problemele cu rata de adoptie, pentru ca utilizatorii sa aiba mai rapid noutatile din Android, dar problema e la producatori.

Android 9. Aceasta versiune a sistemului de operare a intrat pe “ultima suta de metri”, iar asta pentru ca in vara va fi lansat Android Q, Android 10, cu mult mai multe noutati interesante pentru utilizatori.

4 COMENTARII

  1. Pai atunci, dupa capul tau,ar trebui sa opreasca orice update sau versiune noua
    De 5 ani tot ziceti asta si tot apar lucruri noi. Dovada ca altii au o imaginatie / intuitie mult mai buna decat oamenii de jos ca tine