Windows 10. Microsoft LANSEAZA o Noua Aplicatie CRITICA

Windows 10. Microsoft a lansat o noua aplicatie foarte importanta pentru dezvoltatorii din lumea intreaga, iata ce le ofera compania americana pentru dezvoltare.

Windows 10 terminal

Windows 10. Compania Microsoft a anuntat astazi ca va lansa o noua aplicatie foarte importanta pentru clientii din intreaga lume care folosesc sistemul de operare in calculatoarele proprii, si toti ar trebui sa stim despre ea. Mai exact, Windows 10 va avea o noua aplicatie care se numeste Windows Terminal, ea incluzand programele PowerShell, Command Prompt, SSH, Ubuntu, dar si Windows Susystem for Linux, ea avand suport pentru tab-uri, astfel incat diversele medii sa fie accesate fara probleme.

Windows 10. Cei de la Microsoft implementeaza deasemenea si suport pentru teme in aceasta noua aplicatie, astfel ca toti cei care sunt dornici sa o foloseasca, vor avea posibilitatea de a o modifica dupa bunul plac. Mai mult decat atat, pentru Windows Terminal din Windows 10 este deasemenea implementat suport pentru emoji, dar si randarea de texte folosind puterea placilor video, DirectX fiind folosit pentru aceasta operatiune complexa.

Windows 10. Microsoft LANSEAZA o Noua Aplicatie CRITICA

Windows 10 terminal Microsoft

Windows 10. Puteti vedea in imaginea de mai sus cam cum arata interfata pentru noua aplicatie Windows Terminal pregatita de catre cei de la Microsoft, ea putand afisa o gama foarte variata de simboluri, iconite, si nu numai. Partea interesanta este ca dezvoltatorii care lucreaza cu Windows 10 au posibilitatea de a crea inclusiv diverse profile pentru aplicatiile pe care le modifica folosind aaceasta platforma, totul fiind gandit intr-un asemenea mod incat sa fie cat mai “prietenos” cu dezvoltatorii.

Windows 10. E surprinzator cat de mult a lucrat compania Microsoft pentru a face aceasta aplicatie cat mai personalizabila de catre dezvoltatori, americanii dorind sa ofere cat mai multe optiuni pentru cei care aleg sa o instaleze. Microsoft nu a oferit pana acum vreo informatie cu privire la dorinta de a lansa aceasta aplicatie pentru Windows 10, insa iata ca vine si cu surprize placute pentru dezvoltatorii care creeaza programe pentru sistemul sau de operare, si ele vor continua.

Windows 10. Aceasta aplicatie Windows Terminal va fi disponibila undeva prin iunie de la compania Microsoft, asa ca mai e nevoie de putina rabdare pana in momentul in care ea va fi disponibila.