Huawei. INTERDICTIE de a cumpara Procesoare pentru Telefoane

Huawei. Compania chinezeasca are INTERZIS la cumpararea de procesoare pentru telefoane mobile, iata ce anunt important a facut astazi compania ARM.

Huawei procesoare

Huawei. Dupa ce a avut parte de o interzicere la distribuirea de actualizari pentru Android in baza unor sanctiuni impuse de catre SUA si a anularii licentei de catre Google, compania chinezeasca are acum o alta mare problema. ARM, compania ale carei arhitecturi este folosita in cam toate procesoarele pentru telefoane mobile, si-a anuntat angajatii ca nu mai poate vinde tehnologii catre cei de la Huawei, lasandu-i practic fara procesoare pentru telefoane.

Huawei. Procesoarele Kirin din telefoanele chinezilor sunt facute in totalitate in baza tehnologiilor ARM, insa cum acestea sunt brevetate in SUA, compania britanica e obligata sa nu le mai furnizeze chinezilor acces la ele.Practic, orice fel de noi produse ale Huawei nu mai pot folosi nici tehnologiile ARM, iar asta ar insemna ca procesorul Kirin 985 pentru Huawei MATE 30 PRO n-ar trebui sa aiba arhitectura celor de la ARM integrata, ceea ce este o foarte mare problema.

Huawei. INTERDICTIE de a cumpara Procesoare pentru Telefoane

Huawei. Angajatilor de la ARM li s-a spus sa opreasca orice fel de interactiuni cu compania chienzeasca, si nici macar sa nu discute cu reprezentantii acesteia la conferinte, altfel pot fi personal trasi la raspundere pentru incalcarea sanctiunilor SUA. Aceasta actiune a celor de la ARM blocheaza practic complet activitatea celor de la Huawei, care nu prea au alternative in momentul de fata, iar asta pentru ca mai toate procesoarele pentru telefoane sunt bazate pe arhitectura ARM.

UK-based chip designer ARM has told staff it must suspend business with Huawei. ARM instructed employees to halt “all active contracts, support entitlements, and any pending engagements” with Huawei and its subsidiaries. It advised staff to send a note informing Huawei (or related) employees that due to an “unfortunate situation”, they were not allowed to “provide support, delivery technology (whether software, code, or other updates), engage in technical discussions, or otherwise discuss technical matters with Huawei, HiSilicon or any of the other named entities”.

Huawei. Atat chinezii, cat si Apple, Qualcomm, Samsung, MediaTek, sau Nvidia si-au facut procesoare pentru telefoane bazate pe arhitectura celor de la ARM, iar Intel, care avea unele procesoare, a suspendat deasemenea colaborarea cu chinezii. Daca intr-adevar Huawei va putea lansa procesorul Kirin 985 fara a incalca interdictiile impuse de SUA, atunci va avea un an la dispozitie sa gaseasca alternative la ARM, dar ii va fi cam imposibil fara a fura tehnologiile britanicilor.

Huawei. Acestea fiind spuse, desi interzicerea oferirii Android in telefoane a fost o lovitura foarte dura, interdictiile impuse de catre ARM reprezinta o problema si mai mare pentru chinezi, pentru ca le blocheaza cam total activitatea.