Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, ATENTIE! Anunt IMPORTANT pentru Romani!

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, au un anunt foarte important facut pentru toti clientii din Romania, iata ce trebuie sa stiti chiar in acest moment.

Digi Mobil 112

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, sunt vizate de un anunt foarte important care are menirea de a ii atentiona pe clientii din tara in legatura cu o schimbare extrem de importanta de care trebuie sa stie. Mai exact, vorbim despre un anunt foarte important cu privire la serviciul de urgenta 112, pe care clientii Digi Mobil, sau ai oricarui alt operator de telefonie mobila, il pot accesa de pe orice fel de telefon mobil, in mod gratuit, in Romania.

Digi Mobil. Cei de la ANCOM aduc astazi iar in atentie aplicatia apel 112 lansata de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, STS, pentru a ajuta inclusiv la localizarea mai usoara a persoanelor care initiaza apelurile. Aplicatia apel 112 a fost creata special pentru a-i ajuta pe romanii care au nevoie de ajutor de urgenta, iar cei care folosesc aplicatia pe telefoane conectate la reteaua Digi Mobil, sau a altor operatori, pot fi geolocalizati daca o configureaza.

Digi Mobil. Vodafone, Orange, Telekom, ATENTIE! Anunt IMPORTANT pentru Romani!

Digi Mobil. V-am vorbit despre aceasta aplicatie acum cateva saptamani, cand v-am spus ca ea este disponibila atat pentru telefoanele iPhone, cat si pentru telefoanele cu sistem de operare Android in momentul de fata. Aplicatia poate permite geolocalizarea mai rapida in cazul unui apel la serviciul de urgenta 112 doar daca aveti si internetul mobil activ pe telefoanele de pe care sunati, deci asigurati-va ca il folositi pe Digi Mobil, sau orice alt operator telecom de pe care faceti apelul.

Aplicaţia „Apel 112” permite transmiterea localizării apelanţilor la 112 atunci când apelul de urgenţă este generat din reţeaua proprie de telefonie mobilă. Utilizarea aplicaţiei presupune activarea serviciilor de date (acces internet) şi a funcției de localizare a telefonului mobil. Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din Google Play şi App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Pentru a folosi această aplicație, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin.

Digi Mobil. Localizarea utilizatorilor care initiaza apeluri la serviciul de urgenta 112 nu este posibila daca numarul de telefon de pe care se face apelul nu este a unui operator din Romania, sau desigur, daca nu exista acoperire in zona. In rest, indiferent daca sunati de pe Digi Mobil, sau orice alt operator telecom, si aveti internetul pornit, prin aplicatia Apel 112 ar trebui sa puteti fi geolocalizati mai usor de catre cei de la STS.

Digi Mobil. Desi nu toata lumea are aceasta aplicatie instalata in telefoane, e totusi destul de util sa o aveti disponibila, mai ales daca faceti calatorii dese in afara oraselor, undei geolocalizarea e foarte importanta.