Huawei. Masuri RADICALE Luate Dupa Sanctiunile SUA

Huawei. Masuri radicale sunt luate in urma sanctiunilor SUA, razbunarea fiind una dura, pe masura loviturilor date de catre guvernul american in luna mai.

Huawei lista

Huawei. In ciuda faptului ca fondatorul companiei chinezesti a afirmat ca nu va fi de acord cu masuri de razbunare luate dupa ce diverse sanctiuni au fost impuse impotriva companiei sale, iata ca totusi asta se intampla. Guvernul chinez a anuntat ca va face o “lista neagra” cu companiile americane pe care companiile chinezesti ar trebui sa le evite, si sa nu intre in relatii comerciale, totul ca raspuns la ceea ce i se intampla in momentul de fata companiei Huawei in SUA.

Huawei. Companiile americane, si nu numai, care nu mai colaboreaza cu cele chinezesti in urma impunerii sanctiunilor din SUA vor fi incluse in aceasta lista, dar motivele pentru care trebuie evitate vor fi variate. Daca Huawei a fost catalogata drept un risc pentru siguranta nationala a SUA, “lista neagra” a Chinei va contine companii care rup in mod nejustificat contracte, nu-si respecta obligatiile contractuale, plus diverse alte moive similare.

Huawei. Masuri RADICALE Luate Dupa Sanctiunile SUA

Huawei. China, spre deosebire de SUA, nu spune ca le va interzice acestor companii sa mai functioneze in tara, sau sa cumpere produse de la companiile locale, dar oamenii de afaceri din China asta trebuie sa inteleaga de aici. Practic, nationalismul ar trebui sa opreasca aceste companii sa mai colaboreze cu cele incluse pe “lista neagra”, dar spre deosebire de ceea ce li s-a facut celor de la Huawei, aici nu e o interdictie directa, printr-un act cu putere de lege.

Foreign enterprises, organisations or individuals that do not comply with market rules, deviate from a contract’s spirit or impose blockades or stop supplies to Chinese enterprises for non-commercial purposes, and seriously damage the legitimate rights and interests of Chinese enterprises, will be included on a list of ‘unreliable entities.

Huawei. Chiar si asa, intentia guvernului chinez este cat se poate de clara, vrea sa atace inamicii companiei chinezesti, insa actiunea in sine nu e absolut deloc benefica pentru economia sa. Daca in cazul interdictiilor impuse Huawei impactul e mic pentru companiile americane, in China o “blocada” dea cest gen va lasa multe companii locale fara foarte multi bani, avand in vedere ca majoritatea companiilor americane isi fabrica produsele in China.

Huawei. Va fi interesant de vazut ce se va alege de aceasta decizie oarecum asteptata a guvernului chinez, si cat de mare va fi impactul asupra companiilor locale.