Huawei OS e Anuntat ca un DEZASTRU pentru Telefoane

Huawei OS este prezentat ca un adevarat dezastru pentru telefoanele companiei Huawei, iata ce partener important face avertismentul acesta.

Huawei OS dezastru

Huawei OS este anuntat ca un dezastru pentru telefoane de catre un extrem de important partener al companiei chinezesti, unul care a refuzat sa rupa legaturile cu ea dupa ce SUA a impus sanctiunile din luna mai. Vorbim despre compania TSMC, cea care produce toate chip-urile Kirin pe care chinezii le folosesc, iar din cate se pare, nu va fi tocmai inlocuitorul Android de care are nevoie compania chinezeasca dupa ce a ramas fara licenta de la Google.

Huawei OS a fost in plin proces de dezvoltare la compania chinezeasca timp de cativa ani de zile, dar in mod miraculos a fost pregatit pentru lansare abia undeva pe la inceputul acestui an, chiar inainte de impunerea sanctiunilor. Huawei OS ar urma sa fie intr-o buna masura un sistem de operare care va semana foarte bine cu cel Android, iar asta pentru ca ar putea fi bazat pe versiunea open-source a sistemului de operare al celor de la Google.

Huawei OS va inlocui Android in cel putin unele dintre modelele de telefoane ale chinezilor, iar Huawei MATE 30 PRO a fost anuntat ca fiind pregatit pentru lansare cu acest sistem de operare. TSMC spune ca pana cand clientii se vor decide daca pot renunta la Android pentru acest Huawei OS, vanzarile de telefoane ale chinezilor vor scadea simtitor, iar asta ii va afecta inclusiv pe ei, deoarece vor trebui sa produca mai putine procesoare pentru telefoane.

Huawei OS e Anuntat ca un DEZASTRU pentru Telefoane

Huawei OS a fost chiar azi criticat inclusiv de catre compania Google, care spune ca este un risc pentru siguranta nationala a SUA deoarece va putea fi spart mult mai usor decat sistemul sau de operare, Android. Acest avertisment, facut pentru guvernul SUA in ideea de a ridica sanctiunile, va afecta serios imaginea pe care Huawei OS o va avea in randul celor care inca sunt indecisi cu privire la alegerea pe care o fac cand isi cumpara telefoane.

Washington’s move to ban U.S. companies from doing business with China’s Huawei will have a short-term impact on TSMC, its chairman said on Wednesday. When there’s no Android system in a smartphone, many people might have doubts on whether the market will accept it.

Huawei OS nu este totusi singura problema pentru TSMC, iar asta pentru ca ARM a decis sa le interzica deja chinezilor dreptul de a folosi tehnologiile sale pentru a-si produce procesoarele pentru telefoane. Aceasta interdictie impiedica practic fabricarea oricaror procesoare pentru telefoane de catre compania Huawei, iar asa taiwanezii nu vor mai avea oricum comenzi pentru componente care vor fi implementate in telefoanele chinezilor.

Huawei OS ramane, totusi, pentru chinezi singura optiune in situatia in care cei de la Google vor fi obligati in continuare sa nu le permita sa foloseasca versiunea lor a Android in telefoanele pe care le vor lansa. Avand in vedere situatia actuala, Huawei OS s-ar putea dovedi a fi o “sabie cu doua taisuri” pentru compania chinezeasca, adica un “rau necesar” pe care nu prea au cum sa-l evite pentru a ramane in continuare pe piata telefoanelor.

111 COMENTARII

 1. Se vede că eşti pararel. Problema e că te faci de ruşine. Ai putea să te informezi mai bine înainte să scrii ceva.

 2. Se vede că eşti pararel. Problema e că te faci de ruşine. Ai putea să te informezi mai bine înainte să scrii ceva.

 3. Se vede că eşti pararel. Problema e că te faci de ruşine. Ai putea să te informezi mai bine înainte să scrii ceva.

 4. Doar un troll ar putea scrie asta. Din nou, fără informații. Nişa PC-ului şi a monitorului prezentat de Apple este în altă ligă, tu te miri la un monitor şi stand care împreună costă $6000 acolo unde altele costă $15.000? Întreabă un creator profesionist dacă îi se pare mult $6000 și o să-ți râdă în față cum râdem și noi de tine! :))

 5. Doar un troll ar putea scrie asta. Din nou, fără informații. Nişa PC-ului şi a monitorului prezentat de Apple este în altă ligă, tu te miri la un monitor şi stand care împreună costă $6000 acolo unde altele costă $15.000? Întreabă un creator profesionist dacă îi se pare mult $6000 și o să-ți râdă în față cum râdem și noi de tine! :))

  Au ajuns unii să facă video-uri să vă explice de ce şi cum…trist!

 6. Omule ce poti vorbi cu un om ce nu stie multe lucruri esentiale..deja aici nu intelege ca astea sunt pt oameni cu zeci de dolari pe minut platiti

 7. Un alt troll pune în discuție doar stand-ul. Nu $5000, pune $6000 să fie complet. Nu este nevoie, în $6000 nu găseşti ce oferă Apple iar video-ul de mai sus îți explică exact. Oricum, tu scrii de iPhone neavând unul. Atát de limitat eşti, clovnul site-ului. Scrie şi tu despre sărăcia aia de Note 9, că îl ai, de restul, shut up.

 8. Un alt troll pune în discuție doar stand-ul. Nu $5000, pune $6000 să fie complet. Nu este nevoie, în $6000 nu găseşti ce oferă Apple iar video-ul de mai sus îți explică exact. Oricum, tu scrii de iPhone neavând unul. Atát de limitat eşti, clovnul site-ului. Scrie şi tu despre sărăcia aia de Note 9, că îl ai, de restul, shut up.

 9. Un alt troll pune în discuție doar stand-ul. Nu $5000, pune $6000 să fie complet. Nu este nevoie, în $6000 nu găseşti ce oferă Apple iar video-ul de mai sus îți explică exact. Oricum, tu scrii de iPhone neavând unul. Atát de limitat eşti, clovnul site-ului. Scrie şi tu despre sărăcia aia de Note 9, că îl ai, de restul, shut up.

 10. Un alt troll pune în discuție doar stand-ul. Nu $5000, pune $6000 să fie complet. Nu este nevoie, în $6000 nu găseşti ce oferă Apple iar video-ul de mai sus îți explică exact. Oricum, tu scrii de iPhone neavând unul. Atát de limitat eşti, clovnul site-ului. Scrie şi tu despre sărăcia aia de Note 9, că îl ai, de restul, shut up.

 11. Ia spune tu cum e prețul de 1000 dolari pentru un suport de monitor, “bigstuke” cu chifla în stomac!
  Ce productivitate îți oferă standul ăla ca să plătești atâta pe el.

  Spune-mi tu ce are monitorul ăla așa deosebit ca să coste 5000 dolari? Dar spune-mi așa ca un profesionist să văd ce poți.

 12. De ce va bateti atat de mult capul cu monitorul ? Da, preturile sunt mari, cel pentru stand e stupid, dar produsele astea nu sunt pentru voi. Sunt pentru oameni care cu un proiect si-au scos investitia, sau pe langa asta mai fac bani de inca 10 la fel.
  Produsele astea nu vor fi cumparate in veci de oamenii care iau iPhone sau Mac in rate, sau de peste 90% dintre cei care le iau cu banii jos.

 13. Un alt troll pune în discuție doar stand-ul. Nu $5000, pune $6000 să fie complet. Nu este nevoie, în $6000 nu găseşti ce oferă Apple iar video-ul de mai sus îți explică exact. Oricum, tu scrii de iPhone neavând unul. Atát de limitat eşti, clovnul site-ului. Scrie şi tu despre sărăcia aia de Note 9, că îl ai, de restul, shut up.

 14. Scuză-mă, dar dacă mă bagi în aceeași oală cu cei care își cumpără iPhone sau Mac în rate, ai o părere greșită despre mine.
  Un stand de monitor nu este un produs care aduce un plus de productivitate. Poate costa și 50 dolari, acel produs este un accesoriu. Ceea ce este incredibil este faptul că monitorul vine FĂRĂ stand. E ca și cum ai cumpăra o mașină de 100. 000 dolari dar fără roți. Pentru roți mai dai 20% din valoarea mașinii, adică 20.000 euro.

  Monitorul ăla nu poate fi decât “bun” dar în niciun caz “excepțional” așa cum credeți voi. Monitoarele profesionala folosite de către profesioniști sunt Eizo, Dell, etc.
  Monitoarele preferate de profesioniștilor nu sunt alea scumpe vi alea care au management excepțional al culorilor, care acoperă cât mai mult din gama de culori Adobe RGB (și alte standarde măi noi), alea cu rezoluții mari, etc

 15. Normal că pun în discuție stupizenia de a cere 1000 dolari pentru un produs al cărui cost de producție nu depășește 50 dolari. În prezent există monitoare profesionale la 1200 euro sau altele de excepție la 4000 euro. De ce ar da careva 6000 euro pentru un monitor?

  Eu măcar sunt fotograf avansat și știu despre ce vorbesc. Tu habar nu ai decât să vomiți pe aici, “bogatule”!

 16. Eu sunt “Javra de om” ? Ți-am raportat comentariul să văd dacă Zaone ți-l șterge. Nu m-ar mira să mi-l șteargă mie ???
  Gradul de civilizație se vede în felul în care comentezi.

 17. Inca o data, tu nu intelegi ce poate face mac pro acela si ce configu poate avea… Nvidia Quadro tocmai ce a fost depasit si nu este friendly pt o gama larga de profesionisti
  La tine inca o data arati ca pretul…daca la tine costa 8000 euro e cea mai buna…Viorele costa atat ca nu avea concurent…acum cu Mac pro…procesorul ti-am zis 28C este acelasi, vad ca nu te pricepi
  Inca o data gandesti ca un samsonist spalat pe creier cu specificatii si cifre mari….Jesus Christ…Ca sa nu mai vorbim ca tu compari SSD Optane cu SSD din mac cu T2 chip…nici nu stii ce reprezinta,si compari 3 QUadro, cu 2xdual FIBER LINK Pro Vega 2…tu reprezinti clasa ce stii doar sa citesti o brosura fara sa o intelegi, si se ia doar dupa 2 este mai mare ca 1, deci 2 este mai bun. Ca un infant

 18. Inca o data, tu nu intelegi ce poate face mac pro acela si ce configu poate avea… Nvidia Quadro tocmai ce a fost depasit si nu este friendly pt o gama larga de profesionisti
  La tine inca o data arati ca pretul…daca la tine costa 8000 euro e cea mai buna…Viorele costa atat ca nu avea concurent…acum cu Mac pro…procesorul ti-am zis 28C este acelasi, vad ca nu te pricepi
  Inca o data gandesti ca un samsonist spalat pe creier cu specificatii si cifre mari….Jesus Christ…Ca sa nu mai vorbim ca tu compari SSD Optane cu SSD din mac cu T2 chip…nici nu stii ce reprezinta,si compari 3 QUadro, cu 2xdual FIBER LINK Pro Vega 2…tu reprezinti clasa ce stii doar sa citesti o brosura fara sa o intelegi, si se ia doar dupa 2 este mai mare ca 1, deci 2 este mai bun. Ca un infant

 19. Inca o data, tu nu intelegi ce poate face mac pro acela si ce configu poate avea… Nvidia Quadro tocmai ce a fost depasit si nu este friendly pt o gama larga de profesionisti
  La tine inca o data arati ca pretul…daca la tine costa 8000 euro e cea mai buna…Viorele costa atat ca nu avea concurent…acum cu Mac pro…procesorul ti-am zis 28C este acelasi, vad ca nu te pricepi
  Inca o data gandesti ca un samsonist spalat pe creier cu specificatii si cifre mari….Jesus Christ…Ca sa nu mai vorbim ca tu compari SSD Optane cu SSD din mac cu T2 chip…nici nu stii ce reprezinta,si compari 3 QUadro, cu 2xdual FIBER LINK Pro Vega 2…tu reprezinti clasa ce stii doar sa citesti o brosura fara sa o intelegi, si se ia doar dupa 2 este mai mare ca 1, deci 2 este mai bun. Ca un infant

 20. Inca o data, tu nu intelegi ce poate face mac pro acela si ce configu poate avea… Nvidia Quadro tocmai ce a fost depasit si nu este friendly pt o gama larga de profesionisti
  La tine inca o data arati ca pretul…daca la tine costa 8000 euro e cea mai buna…Viorele costa atat ca nu avea concurent…acum cu Mac pro…procesorul ti-am zis 28C este acelasi, vad ca nu te pricepi
  Inca o data gandesti ca un samsonist spalat pe creier cu specificatii si cifre mari….Jesus Christ…Ca sa nu mai vorbim ca tu compari SSD Optane cu SSD din mac cu T2 chip…nici nu stii ce reprezinta,si compari 3 QUadro, cu 2xdual FIBER LINK Pro Vega 2…tu reprezinti clasa ce stii doar sa citesti o brosura fara sa o intelegi, si se ia doar dupa 2 este mai mare ca 1, deci 2 este mai bun. Ca un infant

 21. nu este vorba despre ce reprezinta…este vorba ca este un umor fin EXPIRAT….de vreo 10-20 ani
  Am inteles, nu prea intelegi oamenii inteligenti

 22. vechitura aia de Quadro P6000 din 2016…suporta doar 4 display de 4k, nici nu suporta 8k !

  P6000 are Memory Bandwidth 432 GB/s fata de 1T/s (DACA POTI INTELEGE ce inseamna sa ai asa ceva …mai mult decat dublu)

  Memory Interface 384-bit (deci interfata veche de peste 6-7 ani) vs 4096-bit​

  Peak Single Precision 12 TFLOPs vs 14.5 TFLOps

  Deci date concrete..si astea fara afterburn etc

 23. Hahahahaha… Cu fiecare răspuns demonstrezi că ești incapabil să înțelegi ceea ce tu însuți scrii ?????

  Srb Srb: sugerează că Apple Watch are aur mult in construcție – “Ceasul ala are mai multa greutate de metal pretios decat au multe ceasuri cu rubine”

  Viorel P: îi arată că de fapt, Watch are foarte puțin aur (cât creierul lui), fiind suflat cu aur (Plated Gold) și nu aur masiv (Solid Gold)

  “Ceasul ăla avea 12 micrograme de aur suflat ??? adică greutatea creierului tău. (scuze că te-am supra estimat!)

  Srb Srb: aduce în discuție diferența între aur suflat (Plated Gold) și puritatea aurului de 18K, el nefiind în capabil să înțeleagă că metalele pot fu6suflate cu aur de puritate 18K ?

  “fa si tu diferenta intre aur suflat si ce are acel ceas de 18K”

  Viorel P: îi arată că Serebehehe face confuzie între puritate și metoda de aplicare ??

  Srb Srb: citează un text în engleză pe care el însuși nu îl înțelege, pentru ca de fapt confirmă ceea ce a scris Viorel, și anume că Plated Gold (aurul suflat) nu este același lucru cu Solid Gold (aur solid) și că reprezintă o fracție din aurul solid, fiind lipit de metalul de bază

  Hahahahahahaha.. Băăă, nu te-ai săturat să fii bătaia mea de joc? Tu îmi dai lecții cu texte pe care nu le înțelegi…

 24. Mac Pro face live stream 3x8k Display la 60hz !!! Instant Live effects !
  Quadro aia nu are Bandwidth !!!! decat JUMATATE din VEGA 2 PRO !! STII CE INSEAMNA ASTA?? ca sa nu mai vorbim de forta bruta unde avem 12 T vs 14 T si interfata de 384-bit vs 4096-bit​ !!!!!!!!!

  DOAMNE, LASA_te, FA ALTCEVA …serios…nu ai femeie? sau nici la f ut nu te pricepi? Pierzi timpul degeaba ca este clar ca nici de invata nu vrei

 25. “Radeon Pro Vega II is the world’s most powerful GPU with an FP32 performance of 28.3 teraFLOPs, yet this GPU is only available to the Mac Pro.”

 26. “When the NVIDIA Titan RTX launched late 2018 many dubbed it the “T-Rex” as it was essentially the most powerful graphics card on earth with 16.3 TFLOPs of FP32 power. With the launch of Apple’s new Mac Pro yesterday, AMD announced the Radeon Pro Vega II . With a massive 28.3 TFLOPs of FP32 performance, the Vega II Pro takes the crown from the Titan RTX to become the world’s most powerful GPU. ”

  Deci placa ta iubita e pe locul 3 acum..Tu intotdeauna esti foarte in urma…cateodata foarte in urma…

 27. da, invata si tu ca profesionistii, pana si gamerii tai, le place sa fol un monitor ce duce la rezolutia nativa minim 60zh…degeaba ai 8k la 30hz
  Hai ca deja, ma plictisesti si observ nu numai ca esti asa cum esti, dar nici nu vrei sa inveti ceva
  Ramai cu familia ta formata din javre/caini ca ai ce invata de la animale

 28. Ai dreptate, daca nu ai bani multi sa iti permiti sa faci ceea ce iti doresti,doar cu imaginea ramai.
  Cand ai bani destui , ajungi sa faci ce iti place mai mult, nu conteaza parerea altora. Nu ai cum intelege pt ca nu ai cum gandi ca mine , decat daca vei avea norocul sa dai de bani multi. Si o sa vezi ca o sa preferi sa faci in viata ce VREI TU si nu ce vor altii pt imaginea ta…vei intelege ca doar o viata ai !

 29. cine te minte si te pacaleste ca p6000 costa 8000 euro??
  cand ea este pana in 4000$?
  Tu chiar minti la orice comentariu, ori minti, ori esti pur si simplu, in adevaratul sens al cuvantului – nebun, smintit, ticnit
  Cand s-a lansat a costa 5999$ !!! la tine 6000$=8000 euro…bine

 30. E clar că nu poți face un PC la configurația aia în 1000 dolari.
  – 32 GB RAM: 300 euro
  – Ryzen 7: 200 euro
  – placa de baza: 300 euro
  – 1 TB SSD m.2: 300 euro
  – Radeon Vega: 300-800 euro
  – carcasa: 100-200 euro
  – sursa de curent: 200 euro
  – sistem de răcire pe apă: 200 euro
  TOTAL: 1800-2400 euro

  Dar ideea rămâne în picioare. Sunt curios cum se compara Mac Pro cu o stație grafică HP Z8 ??

  Întrebarea este cât fum ia Macul?

 31. Băi tristule care ești viteaz după monitor, dar ce monitor e 15.000 bai handy? Ai întrebat tu creatori profesioniști despre cât de mare e prețul de 6000 pentru un monitor?
  Cu siguranță știu mai multe despre monitoare, fotografie și în general imagistică decât o să știi tu vreodată.

  Spune-mi punctual la ce capitole stă mult mai bine monitorul Apple, și lasă gargara asta.

  Tu și Serebehehe sunteți doar gargară.

 32. Monitorul ala este cel mai bun nu doar bun…arata ce cunostiinte ai tu despre asta…ca sa nu mai zicem ce ud erai cand a aparut Surface Studio si il numeai perfect…pai daca ala era perfect si asta nu este….arata ca esti doar un hater si nu ai treaba cu profesia..
  Multi profi deja si-au aratat interesul…si avem lume cunoscuta cu lucrari cunoscute…tu? tu esti angajat sa speli veceuri care spune ca nu este bun monitorul pt ca nu si-l permite

 33. Cand o putea HP Z8 sa faca stream 3x8K sau 12x4k…mai discutam
  Sau poate te referi la mac pro de baza care da va fi slab fata de config mari
  La cpu HP Z8 este singura categorie unde ajunge Mac Pro fol aceleasi noi 28 C Xeon…dar in rest, arata ca nu stii ce inseamna sau ce face un afterburner prores si prores RAW
  Ca sa nu mai vorbim de ce poti baga in el datorita config multiple prin Tb3 and so on…
  Nu exista pe piata in 2019 ceva mai puternic si mai configurabil ca noul Mac pro

 34. Comparăm maxim ce poate Msc Pro cu maxim ce poate Z8. Evident că Z8 poate avea maxim:
  – 3 TB RAM
  – dual Xeon 8280 (56 cores)
  – 3 Nvidia Quadro P6000
  – SSD Intel Optane

  Nu știu dacă înțelegi informațiile astea dar nu văd cum ar face față niciun Mac.
  Doar o placă video e 8000 euro. Un singur procesor vreo 14.000 euro.
  ??

 35. Inca o data, tu nu intelegi ce poate face mac pro acela si ce configu poate avea… Nvidia Quadro tocmai ce a fost depasit si nu este friendly pt o gama larga de profesionisti
  La tine inca o data arati ca pretul…daca la tine costa 8000 euro e cea mai buna…Viorele costa atat ca nu avea concurent…acum cu Mac pro…procesorul ti-am zis 28C este acelasi, vad ca nu te pricepi
  Inca o data gandesti ca un samsonist spalat pe creier cu specificatii si cifre mari….Jesus Christ…Ca sa nu mai vorbim ca tu compari SSD Optane cu SSD din mac cu T2 chip…nici nu stii ce reprezinta,si compari 3 QUadro, cu 2xdual FIBER LINK Pro Vega 2…tu reprezinti clasa ce stii doar sa citesti o brosura fara sa o intelegi, si se ia doar dupa 2 este mai mare ca 1, deci 2 este mai bun. Ca un infant

 36. Eu îți spun punctual despre monitorul ăsta unde sta bine și unde sta slab. Tu ești ăla care habar nu are să interpreteze datele tehnice ale unui monitor dar e tare în gură.

  Monitorul ăsta are specificații bune pe hârtie. Mai trebuie să fie testat și în realitate, având în vedere că Apple are obiceiul de a-și lăuda excesiv produsele.

  Țin minte cum Apple lăuda Apple Maps: “cum un sistem de grafică vectoriala, Apple Maps este cel mai bun sistem de hărți creat vreodată” ???

  Urmează sa vedem ce “gate-uri” vor apărea.

  Monitorul Apple:
  PRO:
  – display Extreme Dynamic Range (XDR)
  – rezoluție 6k (deși sunt deja monitoare 8k)
  – luminozitatea mare 1000 nits
  – contrastul ridicat 1 mil:1 (deși sunt monitoare cu contrast 100 mil:1)

  CONTRA:
  – adâncime de culoare pe doar 10 bits (imaginile trase în 14 bits de pe camera foto nu vor fi reproduse corect)
  – lipsa unui sistem integrat de calibrare a culorilor. Apple spune că pixelii sunt calibrati dar calibrarea se face periodic și nu există dispozitiv integrat de calibrare așa cum au monitoarele profesionale.
  – lipsa informațiilor legate de color gamut. Nu se știe ce spațiu DCI sau Adobe RGB acoperă. Dacă Apple nu spune asta, trebuie să fie ceva nașpa.
  – formatul de imagine limitat la 16:9

  Urmează să vedem teste. Este un monitor bun, în niciun caz cel mai bun ??

 37. Eu nu mă plâng de prețuri, Gherțea… Dar pot să apreciez dacă un produs este supraevaluat sau are prețul corect.
  Cazul Apple watch suflat cu aur la prețul de 17.000 dolari. Nu l-a cumpărat nici naiba deși sunt oameni care și-ar permite lejer ceasul dar pur și simplu nu sunt dispuși să dea mai mulți bani decât valorează.

  E ceva ce tu ești incapabil să înțelegi

 38. totul la tine tine de pret…totul se prezinta in functie de pret…stai calm, negarea este o boala
  Ceasul de aur, a fost cumparat…acela va valora 100k peste 10 ani…plus ca fiind o bijuterie sub o anumita valoarea nu va scadea niciodata
  Dar nah..zici de altii ca sunt incapabili sa inteleaga…dar inca o data , si la apple watch te-ai luat de pret….
  Doamne, te jignesti singur

 39. Bijuterii sunt ceasurile cu rubine elvețiene cu tradiție,nu petarda aia care dupa un an se strica din diverse motive,e doar un consumabil Apple watch,ca oricare ceas smart,dar tu daca esti bolnav,aberezi in continuare.

 40. daca un obiect nu este cu rubine ci cu diamante sau din aur nu este bijuterie?? Doamne fereste…..aaahahhahaha
  Orice obiect construit dintr-un metal/piatra pretioasa este considerat bijuterie
  Ceasul ala are mai multa greutate de metal pretios decat au multe ceasuri cu rubine…deci daca ar fi dupa teoria ta…nici asa nu ai fi avut dreptate

 41. Bijuterie – Obiect de podoabă făcut din metal nobil și pietre prețioase

  Daca inainte sa dai comentariul citeai sau intrebai pe altcineva 2 secunde ce inseamna, evitai sa te faci de caccacat

 42. Eu sunt “Javra de om” ? Ți-am raportat comentariul să văd dacă Zaone ți-l șterge. Nu m-ar mira să mi-l șteargă mie ???
  Gradul de civilizație se vede în felul în care comentezi.

 43. 1.
  Tu ai habar ce e ăla SSD Optane?? Ce treabă are cipul T2 (care este un controller de memorie RAM și audio) cu SSDul Optane? Nu eu compar Optane cu T2 și dacă citești comentariu meu anterior vei vedea că nu am scris nimic despre T2.
  T2 NU ESTE soluție de stocare, deșteptule, ci controller. Doar remarca asta à ta arată ce lacune ai în înțelegerea domeniului.

  2.
  Cine a depășit Nvidia Quadro? Ai ceva date concrete sau gargară?

  3.
  Ce e aia 2xdual FIBER LINK Pro Vega 2?? E vreun “media converter”?? ????Cât de diliu poți fi să compari placă video profesională Quadro P6000 cu un media converter? Vai de capul tău…

 44. apropo…cand pui intrebarea Nvidia Quadro daca a fost depasita….pune si domeniul…la ce sa fie depasita? in domeniu video/foto/audio etc ca sa nu intram in subcategorii ca deja te complic prea tare

 45. vechitura aia de Quadro P6000 din 2016…suporta doar 4 display de 4k, nici nu suporta 8k !

  P6000 are Memory Bandwidth 432 GB/s fata de 1T/s (DACA POTI INTELEGE ce inseamna sa ai asa ceva …mai mult decat dublu)

  Memory Interface 384-bit (deci interfata veche de peste 6-7 ani) vs 4096-bit​

  Peak Single Precision 12 TFLOPs vs 14.5 TFLOps

  Deci date concrete..si astea fara afterburn etc

 46. Quadro P6000:

  “Support up to four 5K monitors at 60Hz, or dual 8K displays per card. The P6000 supports HDR color for 4K at 60Hz for 10/12b HEVC decode and up to 4K at 60Hz for 10b HEVC encode. Each DisplayPort connector is capable of driving ultra-high resolutions of 4096 x 2160 at 120 Hz with 30-bit color.

  Nu știu ce ai înghițit în seara asta dar minți cu nerușinare. E de la prea mult Aurolac?

  Quadro P6000 este cea mai puternică placă video existentă iar Z8 HP are 3 plăci!!! O singură placă P6000 poate afișa imagini pe 2 monitoare Apple 6k și mai rămâne loc berechet pe lângă.
  Ia să văd ce face Mac Pro cu aceleași convertor media ???

 47. Ba da , prin definitie daca este facut din metal sau piatra pretioasa ESTE O BIJUTERIE
  Daca mai dai comentarii de infant , si de om ce nu are o cultura macar de adolescent, nici nu iti mai citesc si le si sterg
  Ma anunti cand ai ceva inteligend de spus/scris

 48. exact…ce treaba are cipul T2 cu stocarea…e ok, e ok…logic ca stiu ce este SSD Optane altfel nu as fi facut comparatia aceasta
  Orice iddiot stie ca t2 este un cip si nu un mediu de stocare…din pacate…trebuie sa fii putin inteligent si in tema cu ce face si care este relatia dintre T2 si SSD, pe langa securitate/privacy
  Inca o data, inteleg ca esti obsedat doar de samsung, nu iti place tehnologia decat daca este samsung, in rest nu citesti nu cumperi nimic altceva…deci nu ai habar…
  nu stii ce este fiber link ce leaga placile video…..nu stii ce face un fiber link plus un afterburn…cu placa profesionala….tu compari o placa bruta si atat
  E ca si cum compari o dacia logan cu motor de 800 cp, cu o masina de formula 2 de 600cp…tu logic ca o sa spui ca loganul e mai rapid…ca asa gandeste un om cu ceafa mare…800>600 nu conteaza nimic altceva..
  DOAMNEEEE…..TE PRICEPI DOMNE LA CEVA IN VIATA??? Macar drumul ala dus-intors de la munca l-ai invatat, ca aia este rutina oricarui angajat sclav ce face asta zi de zi, an de an

 49. Hahaha… Cum e cu analfabetismul funcțional? Ăla este aur de 18 K suflat. Ce nu înțelegi? Sau mai bine te întreb “ce înțelegi?” pentru că lista este super scurtă…

 50. arata ca nu stii definitia unei bijuterii
  Invata notiunea si mai vorbim…asa daca ar fi dupa tine nici Vertu nu este o bijuterie…chiar daca doar tu spui asta in rest 7 miliarde de oameni stiu ca este o bijuterie

 51. O bijuterie nu este definita dupa modul de a opera ca este digital sau analogic…este definita din ce este construit.
  Nu este prima data cand faci greseli atat de mari…si cam in multe domenii…ma intreb daca ai macar 14 ani

 52. “Gold Filled is not the same as Solid Gold. It is a fraction of the cost of Solid Gold and is made by bonding gold to a base metal to give it the appearance of gold.”
  Asa in caz ca nu ma crezi pe mine…Respect pt cat de inteligent si informat esti pe zi ce trece

 53. Ba doberman, tu compari un controller (T2) cu un SSD (Optane) și îmi spui că eu nu știu??
  Apoi tu compari o placă video profesională (Quadro P6000) cu un controller bridge (Vega) care sincronizează plăci video, după care îmi spui că eu sunt prosttul?

  Ție nu ți-e rușine de rușinea ta?? Admite că ai greșit și gata.
  Eşti varză distrusă în domeniul ăsta dar te dai cocoș.

 54. 1 la mana iti place sa te repeti, si doi la mana sa ma imiti…asta doar prrostii o fac..incearca sa para inteligenti luand vorbe de la altii dar fara sa stie sa le puna in context.
  Ok, acum trecand la altceva…mie nu imi este rusine si nimanui cu ce stie si pe ce este bazat…am vazut tu, in domeniu auto 0, in domeniu rendering profi tech, cam 0, doar daca e ceva samsung….
  Observ, ca insisti cu T2 si ce legatura are cu SSD si cum ajuta….si observ ca nici dupa 2 ore de vorbit nu ai avut curiozitatea sa cauti pe la altii….arata ce fel de om de nimic ce nu vrea sa invete.
  Mie nu imi este rusine nici macar de incultura ta…pur si simplu ma bucur ca exista oameni ca tine, ca pe baza voastra facem bani. Fara slavi in societate , mana de lucru ar fi fost muult mai scumpa

 55. Ce treaba are definitia unei bijuterii cu, un om avut??
  Serios?? mai degraba cine isi permite sa dea 20.000$ pt un obiect gen apple watch ce devine depasit tehnologic in 2-3 ani…aia nu sunt saraci…
  Cei ce isi iau PP sau AP…isi iau si ca o investitie….
  Inca o data…un om ce are sa dea 20k pe o mizerie tehnologica..are sa dea si 100k pe un ceas adevarat.
  Si din pacate pt tine am 3 astfel de ceauri. Nu de calibrul PP dar ceasuri de zeci de mii de euro.
  Mai pune mana pe carte ca o sa dai cu matura la maturitate

 56. nu este vorba despre ce reprezinta…este vorba ca este un umor fin EXPIRAT….de vreo 10-20 ani
  Am inteles, nu prea intelegi oamenii inteligenti

 57. Hahahahaha… Cu fiecare răspuns demonstrezi că ești incapabil să înțelegi ceea ce tu însuți scrii ?????

  Srb Srb: sugerează că Apple Watch are aur mult in construcție – “Ceasul ala are mai multa greutate de metal pretios decat au multe ceasuri cu rubine”

  Viorel P: îi arată că de fapt, Watch are foarte puțin aur (cât creierul lui), fiind suflat cu aur (Plated Gold) și nu aur masiv (Solid Gold)

  “Ceasul ăla avea 12 micrograme de aur suflat ??? adică greutatea creierului tău. (scuze că te-am supra estimat!)

  Srb Srb: aduce în discuție diferența între aur suflat (Plated Gold) și puritatea aurului de 18K, el nefiind în capabil să înțeleagă că metalele pot fu6suflate cu aur de puritate 18K ?

  “fa si tu diferenta intre aur suflat si ce are acel ceas de 18K”

  Viorel P: îi arată că Serebehehe face confuzie între puritate și metoda de aplicare ??

  Srb Srb: citează un text în engleză pe care el însuși nu îl înțelege, pentru ca de fapt confirmă ceea ce a scris Viorel, și anume că Plated Gold (aurul suflat) nu este același lucru cu Solid Gold (aur solid) și că reprezintă o fracție din aurul solid, fiind lipit de metalul de bază

  Hahahahahahaha.. Băăă, nu te-ai săturat să fii bătaia mea de joc? Tu îmi dai lecții cu texte pe care nu le înțelegi…

 58. Ești paralel complet… Quadro P6000 rupe orice de la Apple. Nu degeaba costa 8000 euro bucata.
  Probabil a fost depășită la producție audio, sau la viteza de conectare la internet, că la procesare video nu are rival și va da fum oricărui Mac Pro.

 59. Mac Pro face live stream 3x8k Display la 60hz !!! Instant Live effects !
  Quadro aia nu are Bandwidth !!!! decat JUMATATE din VEGA 2 PRO !! STII CE INSEAMNA ASTA?? ca sa nu mai vorbim de forta bruta unde avem 12 T vs 14 T si interfata de 384-bit vs 4096-bit​ !!!!!!!!!

  DOAMNE, LASA_te, FA ALTCEVA …serios…nu ai femeie? sau nici la f ut nu te pricepi? Pierzi timpul degeaba ca este clar ca nici de invata nu vrei

 60. NU am zis ca nu pot fi SUFLATE cu aur de o puritate xK,unde vezi tu discutia despre aceasta tema??? observ ca suferi de analfabetism functional…sau inventezi texte care nu exista doar sa iti acoperi incompetenta.

  Am zis CA TU NU STII DIFERENTA INTRE CE INSEAMNA un OBIECT SUFLAT CU AUR…si un OBIECT DIN AUR !

  Probabil ca nu stiai ca AW este din aur si nu este SUFLAT cu aur si acum iti este rusine sa mai recunosti, este prea tarziu. Serios, esti femeie??

 61. Costa 8000 euro bucata pt ca in 2016 nu avea competitie…si au lasat asa pretul…acum o sa scada
  La procesare video si audio nu are treaba cu mac pro…mai ales ca ruleaza pe windows unde TOTI profi stiu ca cu audio nu prea merge
  Serios…zici de altii ca sunt paraleli…dar nu intelegi ce inseamna sa ai
  Ca suporta 8k la 30hz pt mine sau pt orice profi este ca inexistent !!! toata lumea vorbeste de la 60hz in sus!

 62. “When the NVIDIA Titan RTX launched late 2018 many dubbed it the “T-Rex” as it was essentially the most powerful graphics card on earth with 16.3 TFLOPs of FP32 power. With the launch of Apple’s new Mac Pro yesterday, AMD announced the Radeon Pro Vega II . With a massive 28.3 TFLOPs of FP32 performance, the Vega II Pro takes the crown from the Titan RTX to become the world’s most powerful GPU. ”

  Deci placa ta iubita e pe locul 3 acum..Tu intotdeauna esti foarte in urma…cateodata foarte in urma…

 63. “Radeon Pro Vega II is the world’s most powerful GPU with an FP32 performance of 28.3 teraFLOPs, yet this GPU is only available to the Mac Pro.”

 64. “Vega II PRO takes the crown from the Titan RTX to become the world’s most powerful GPU.”
  Deci Quadro era asa de veche incat a fost depasita si de Titan RTX

 65. Ce are Mac mă?? 4 plăci Vega II Duo? Ce ai băut? Tocmai ce am văzut că o placă Vega II Duo costă 30.000 euro. Adică Macul va costa 120.000 euro doar pe partea video? ????

 66. Iar comentezi aiurea pentru că ești paralel. Tocmai că tu compari 1 cu 2 si spui că 2 e mai bun pentru că e mai mare. (așa cum îmi reproșai mie mai sus).
  Nu poți compara procesorul GeForce (din Titan RX) cu procesorul Quadro (din Quadro P6000). Primul are instrucțiuni grafice diferite față de al doilea. Geforce este destinat pieței consumer, pentru jocuri video, iar al doilea este pentru segmentul profesional, pentru aplicații grafice.

  Din motivul ăsta, placa GeForce excelează la jocuri video iar placa Quadro excelează la randări 3D și grafică computerizată cu aplicații în domeniului CAD (Computer Assisted Design).

  Așadar, dacă Vega II Pro ia coroana de la Titan, o ia în domeniul jocurilor video pentru că în domeniul profesional nu are nicio șansă vs Quadro.

  Iarăși, îți arăți limitele (care btw, sunt foarte jos) și nu înțeleg de ce te contrezi cu mine în domenii pe care tu nu le stăpânești.
  Eu nu îți dau lecții la cum să dai cu glet pe pereți sau cum să încarci roaba cu beton. Fiecare cu domeniul lui, așa că tu rămâi la sapă.

 67. Nu conteaza, oamenii ce plaseaza aceste obiecte si le duc la max pt putere bruta in procesare incalzire etc…spun ca este cea mai puternica PLACA, si nu pt gaming !!!
  Toti spun, si uite ca nu stiam nici eu ca acel TITAN RX rendeaza 3D de 1.3 ori mai repede decat p6000. Dar nah eu ma documentez si invat , nu ma leg la ochi ca altii . Deci, inca o data, cand cei ce fac rendari, lucreaza in domeniu profesional si nu de gaming, ca acest domeniu, tu l-ai bagat acum “gaming”, ce este pt copilasi,dar nah tu l-ai bagat, te las cu el…VEGA 2 PRO este mai buna in chestii profi, si probabil si gaming avand putere bruta…dar pt gaming m-as mira pt ca ai nevoie de openGL/CUDA…ceea ce amd nu este recunoscuta
  Deci, esti la pamant rau…cum zici si tu fiecare cu domeniul lui…la tine nu prea stiu care este acela…mai ales ca nu vrei sa inveti…nu neaparat de la mine, ci de la altii

 68. da, invata si tu ca profesionistii, pana si gamerii tai, le place sa fol un monitor ce duce la rezolutia nativa minim 60zh…degeaba ai 8k la 30hz
  Hai ca deja, ma plictisesti si observ nu numai ca esti asa cum esti, dar nici nu vrei sa inveti ceva
  Ramai cu familia ta formata din javre/caini ca ai ce invata de la animale

 69. Un om bogat nu poarta la mana mizeria aia,se face de ras,asta e ideea.
  El are Bentley ,Vertu si Audemars Piguet.
  Apple watch il ia poate cand inoata sau alearga,in rest el sta in sertar!

 70. Dacă tu compari AMD cu Nvidia, nu am cuvinte. În plus tu lauzi o placă video netestată încă si déjà știi că este cea mai bună. Plăcile video AMD au fost dintotdeauna mai slabe decât alea Nvidia și mai ieftine.
  Nu mă miră că Apple à ales un brand ieftin pentru a-și spori profitul.

 71. Srb Srb: “Nu ma m-ai baga în seama ca chiar nu am ce face

  Vai steaua ta… Tu ești cel care îi corectează pe alții ???

 72. Un om bogat, poate sa faca orice doreste, asta este diferenta intre tine ca sarac si cel bogat…isi cumpara ce ii place si ce vrea sa incerce…nu ii pasa ca BCR10 ani zice despre el ca “,se face de ras” Pur si simplu nu da doi bani pe parerea ta de cakat

 73. un om bogat NU II PASA ca se face de ras…sau ce cred altii despre el..
  Doamne fereste..anturaj de sarac ce ai, mentalitatea ta este….

 74. DACA FACEAI RESEARCH…..PLACA deja este testata si a fost testata de catre multi deja….
  Daca apple a devenit un brand ieftin…cand tu nu iti permiti un stand de monitor ca este 1000$….inseamna ca faci confuzie intre ieftin si scump (sau chiar lux daca stii definitia)
  Deja gandirea ta de insecta ma plictiseste

 75. In lumea astaTotul este sa ai imagine!,cu Apple watch niciodata nu ai imagine in randul bogatiilor!
  Dar tu esti un sarac frustrat care stai pe aici se te iei in gura cu lumea.

 76. Arată-mi si mie niște teste cu placa asta video, construită exclusiv pentru Apple Mac Pro 2019, și care va fi pus în vânzare în toamna anului ăsta.
  Mulțumesc!

 77. Nu am ce sa iti arat,nu exista pe tot internetul, nu exista absolut nicio discutie,absolut nimic,despre cum si de ce s-a format acest mac pro alaturi de amd si de profesionisti pt profesionisti, am glumit, ai dreptate ca de fiecare data. Nu exista, Inca o data, P6000 este cea mai performanta placa video pt profesionisti.

 78. Spune tu dacă am dreptate când zic că ești un muncitor cu salamul în gură și care troleaza aici pentru atenție. Am dreptate sau nu?