Huawei OS e Anuntat ca un DEZASTRU pentru Telefoane

Huawei OS este prezentat ca un adevarat dezastru pentru telefoanele companiei Huawei, iata ce partener important face avertismentul acesta.

Huawei OS dezastru

Huawei OS este anuntat ca un dezastru pentru telefoane de catre un extrem de important partener al companiei chinezesti, unul care a refuzat sa rupa legaturile cu ea dupa ce SUA a impus sanctiunile din luna mai. Vorbim despre compania TSMC, cea care produce toate chip-urile Kirin pe care chinezii le folosesc, iar din cate se pare, nu va fi tocmai inlocuitorul Android de care are nevoie compania chinezeasca dupa ce a ramas fara licenta de la Google.

Huawei OS a fost in plin proces de dezvoltare la compania chinezeasca timp de cativa ani de zile, dar in mod miraculos a fost pregatit pentru lansare abia undeva pe la inceputul acestui an, chiar inainte de impunerea sanctiunilor. Huawei OS ar urma sa fie intr-o buna masura un sistem de operare care va semana foarte bine cu cel Android, iar asta pentru ca ar putea fi bazat pe versiunea open-source a sistemului de operare al celor de la Google.

Huawei OS va inlocui Android in cel putin unele dintre modelele de telefoane ale chinezilor, iar Huawei MATE 30 PRO a fost anuntat ca fiind pregatit pentru lansare cu acest sistem de operare. TSMC spune ca pana cand clientii se vor decide daca pot renunta la Android pentru acest Huawei OS, vanzarile de telefoane ale chinezilor vor scadea simtitor, iar asta ii va afecta inclusiv pe ei, deoarece vor trebui sa produca mai putine procesoare pentru telefoane.

Huawei OS e Anuntat ca un DEZASTRU pentru Telefoane

Huawei OS a fost chiar azi criticat inclusiv de catre compania Google, care spune ca este un risc pentru siguranta nationala a SUA deoarece va putea fi spart mult mai usor decat sistemul sau de operare, Android. Acest avertisment, facut pentru guvernul SUA in ideea de a ridica sanctiunile, va afecta serios imaginea pe care Huawei OS o va avea in randul celor care inca sunt indecisi cu privire la alegerea pe care o fac cand isi cumpara telefoane.

Washington’s move to ban U.S. companies from doing business with China’s Huawei will have a short-term impact on TSMC, its chairman said on Wednesday. When there’s no Android system in a smartphone, many people might have doubts on whether the market will accept it.

Huawei OS nu este totusi singura problema pentru TSMC, iar asta pentru ca ARM a decis sa le interzica deja chinezilor dreptul de a folosi tehnologiile sale pentru a-si produce procesoarele pentru telefoane. Aceasta interdictie impiedica practic fabricarea oricaror procesoare pentru telefoane de catre compania Huawei, iar asa taiwanezii nu vor mai avea oricum comenzi pentru componente care vor fi implementate in telefoanele chinezilor.

Huawei OS ramane, totusi, pentru chinezi singura optiune in situatia in care cei de la Google vor fi obligati in continuare sa nu le permita sa foloseasca versiunea lor a Android in telefoanele pe care le vor lansa. Avand in vedere situatia actuala, Huawei OS s-ar putea dovedi a fi o “sabie cu doua taisuri” pentru compania chinezeasca, adica un “rau necesar” pe care nu prea au cum sa-l evite pentru a ramane in continuare pe piata telefoanelor.