Huawei. Google ATACA INLOCUITORUL Android

Huawei. Compania Google ataca inlocuitorul sistemului de operare Android, care a fost dezvoltat de catre chinezi, iata ce are de spus.

Huawei sustinere google

Huawei. Compania Google a decis sa atace inlocuitorul Android pe care compania chinezeasca il pregateste pentru lansare, insa in mod surprinzator, afirmatiile facute de catre ea sunt de fapt chiar benefice pentru chinezi. Google sustine in fata guvernului SUA ca daca Huawei va face un inlocuitor pentru Android, sistemul de operare va fi mult mai usor de spart decat al sau, iar acest lucru este in final un pericol pentru siguranta nationala a SUA.

Huawei. Google incearca sa convinga guvernul SUA, cu aceste argumente, ca ar trebui sa fie ridicate sanctiunile impotriva companiei pentru a i se permite in continuare sa beneficieze de tehnologiile americanilor. Ideea companiei Google este de a ajuta Huawei oricum poate, insa avand in vedere ambitiile care stau in spatele deciziei lui Donald Trump de a aplica sanctiunile, e improbabil ca actiunile celor din Mountain View sa aiba succes.

Huawei. Google ATACA INLOCUITORUL Android

Huawei. Din moment ce telefoanele chinezilor nu prea mai sunt vandute in SUA, nici macar prin website-urile ca Amazon, unii vor intelege greu de ce Google incearca sa ii ajute in acest mod pe chinezi in fata guvernului SUA. Ei bine, exista totusi o logica, deoarece Google pune in balanta problemele de securitate ale inlocuitorului Android al celor de la Huawei, telefoanele oamenilor din alte tari de pe glob putand fi sparte, iar cu ele ar putea fi atacate companii americane, sau furate date transmise catre ele.

Google is trying to make the case to the Trump administration that it needs to be able to provide technology to Huawei in the name of US national security. The central point of the argument is that Huawei would be forced to fork Android into a “hybrid” version that would be “more at risk of being hacked, not least by China.”

Huawei. Stim deja ca sistemul de operare inlocuitor al Android este in proces de dezvoltare de cativa ani, iar lansarea s aurmeaza sa aiba loc in toamna acestui an, initial pentru clientii din China. Nu se stie cat de pregatit va fi in momentul in care va fi pus in distributie de catre Huawei, dar interesant va fi daca vor exista afirmatii ale companiei chinezesti prin care sa ii critice pe cei de la Google, si sa spuna ca software-ul lor va fi sigur.

Huawei. Pana atunci, chinezii ar putea avea parte de un ajutor major din partea celor de la Google pentru a primi din nou acceptul de a folosi sistemul de operare Android in propriile modele de telefoane.