Huawei MATE 30 PRO. PIERDE AVANTAJUL in fata Samsung

Huawei MATE 30 PRO. Noul model de smartphone pierde avantajul pe care-l avea in fata telefoanelor produse de catre Samsung, iata cum va fi inferior.

Huawei MATE 30 PRO pierde

Huawei MATE 30 PRO. Telefonul care, cel mai probabil, va fi lansat undeva in a doua parte a acestui an de catre compania chinezeasca, va pierde un foarte mare avantaj pe care-l are in fata telefoanelor concurente. Mai exact, se pare ca Huawei MATE 30 PRO va avea un procesor Kirin 985 produs folosind un proces de fabricatie de 7nm EUV, adica exact ceea ce va oferi si compania Samsung pentru telefoanele pe care le va lansa in vara acestui an.

Huawei MATE 30 PRO. Noul proces de fabricatie de 7nm EUV urmeaza sa fie folosit de catre cei de la Samsung pentru seria Note 10 in aceasta vara, iar Huawei il va folosi in continuare pentru Kirin 985 in toamna. Practic, Huawei MATE 30 PRO nu ar urma sa vina cu vreun avantaj in materie de performante fata de seria Samsung GALAXY NOTE 10, sau chiar daca vor fi, n-ar trebui sa fie chiar atat de semnificative precum pareau la o prima vedere.

Huawei MATE 30 PRO. PIERDE AVANTAJUL in fata Samsung

Huawei MATE 30 PRO. Desi chinezii folosesc acest proces de fabricatie pentru procesoarele propriilor telefoane de mai bine de un an de zile, iata ca nu ar urma sa il inlocuiasca pentru telefoanele pe care le vor vinde si in 2019. Nici macar Apple nu ar urma sa faca vreo schimbare pentru procesul de fabricare al procesoarelor pentru telefoanele sale, ceea ce spune destul de multe despre cum urmeaza sa se desfasoare lucrurile pentru producatori.

Huawei MATE 30 PRO. Chiar daca procesorul pregatit pentru telefon nu ar urma sa aduca foarte mari avantaje in raport cu ceea ce exista la concurenta, in raport cu modelul anterior, ar trebui sa fie un upgrade destul de consistent. Este de asteptat ca procesorul din Huawei MATE 30 PRO sa imbunatateasca simtitor performantele in comparatie cu cel implementat in modelele lansate anul trecut, si sa readuca Huawei la acelasi nivel cu competitorii, fara sa-i depaseasca, neaparat.

Huawei MATE 30 PRO. Acest model de smartphone este pregatit pentru lansare undeva in a doua jumatate a acestui an, insa nu se stie daca il vom vedea in septembrie, octombrie, sau mai devreme.

1 COMENTARIU

  1. Cel mai mare downside va fi probabil lipsa suportului pt android in forma actuala. cine naiba da bani pe un telefon care nu va mai primi update-uri, sau ma rog, nu se stie daca va mai primi update-uri?